Зъболекар осъди пациент, защото го обидил във Фейсбук

2
Пациентът решил да излее възмущението си, пускайки пост озаглавен „Един некадърен лекар“
Пациентът решил да излее възмущението си, пускайки пост озаглавен „Един некадърен лекар“

Пациентът решил да излее възмущението си, пускайки пост озаглавен „Един некадърен лекар“

Зъболекар от Шумен осъди пациент, затова че го обидил в социалните мрежи. Присъдата е разпоредена от съдия Пламена Недялкова от Шуменския районен съд.

В дните покрай Коледа миналата година мъж с инициали И. З. К. потърсил помощ в денталния кабинет на д-р Б. Ю. А. – „А – Б Дент“. Пациентът обаче не останал доволен и решил да излее възмущението си във фейсбук групата „Шумен днес“, пускайки пост озаглавен „Един некадърен лекар“, в който подробно описал неволите си. Към публикация била прикачена и снимка на визитната картичка на денталния кабинет, на която били посочени имената и телефонните номера на стоматолога и съпругата му, става ясно от мотивите по делото, предаде Шумен Онлайн.

Според автора на публикацията, стоматологът му взел 40 лева за вадене на зъб. Боляло го две седмици и постоянно му се обаждал, накрая посетил и кабинета, където зъболекарят му казал, че така щяло да бъде. Месец и половина продължавало да го боли и да се надува, записал си час, но не успял да отиде. Пет минути преди публикацията му звъннал, но той му казал да ходи, където иска, но не и при него, след като не е отишъл на часа. Това поведение на зъболекаря пациентът и автор на публикацията определил като „пълно безхаберие“ от негова страна, а зъболекаря бил наречен „нагъл човек“.

Репортерска проверка показа, че въпросната публикация не е изтрита от автора ѝ.

За уронващата публикация д-р Б. А. разбрал от друг свой пациент. Чувствайки се накърнен и унизен стоматологът решил да потърси правата си в съда, като предявил иск за нанесени му неимуществени вреди в размер на 1500 лева. Съдебният състав уважил иска до сумата от 800 лева, които пациентът трябва да заплати на денталния медик.

Недоволният пациент ще трябва да заплати и административна глоба в размер на 1000 лева, както и 670 лева разноски по делото.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Шуменския окръжен съд в 15-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    123
    Ха Ха,кой всъщност е наглият
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари