Осъдиха стоматолог, вадил здрави зъби на пациенти в Марсилия

0
Лионел Гедж е извадил близо 4000 зъба, за да постави скъпи импланти на тяхното място
Лионел Гедж е извадил близо 4000 зъба, за да постави скъпи импланти на тяхното място

Лионел Гедж е извадил близо 4000 зъба, за да постави скъпи импланти на тяхното място

Френски съд потвърди присъдата на 43-годишния зъболекар Лионел Гедж. От 2005 г. в собствената си клиника в Марсилия той е измамил най-малко 374 пациенти, изваждайки здравите им зъби и поставяйки на тяхно място скъпи импланти, съобщава вестник BILD, цитиран от агенция "Фокус".

Общо стоматологът е извадил повече от 3900 зъба. В повечето случаи разходите за операциите се покриват от застрахователните компании. Най-куриозният случай е с 18-годишно момиче, което сменило 25 зъба наведнъж, отбелязват от редакцията.

Гедж използвал приходите, за да живее в лукс. Зъболекарят притежава вила, скъпи коли, яхта и произведения на изкуството. В банковата си сметка е имал повече от 2,2 милиона евро.

През септември 2022 г. той беше осъден на осем години затвор. Съдът потвърди присъдата, постанови конфискация на вилата, въпреки че мъжът вече я е бил прехвърлил на съпругата си, а също така постанови пет години затвор на 71-годишния му баща, който прикривал престъпленията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари