За три дни работа в Народното събрание депутатите са взели по 1300 лева

0
1 234 800 лева месечно ще са разходите на Парламента
1 234 800 лева месечно ще са разходите на Парламента Снимка: Народно събрание

1 234 800 лева месечно ще са разходите на Парламента

Журналисти коментираха в студиото на NOVA възнагражденията на новите 240 народни представители. По повод сумата от 275 хиляди лева, които са похарчени за едно пленарно заседание, журналистът от вестник „24 часа” Виктор Николов заяви, че това са разходите за надница на депутатите спрямо месечната им заплата, разходите за електричество на парламента и за служителите на народното събрание.”

"Сметките са много лесни. При една заплата месечно около 5000 лева депутатите работят четири седмици в месеца. Те са взели по 1300 лева на човек за три дни работа в Народното събрание”, изчисли журналистът от вестник "Сега" Таня Петрова.

1 234 800 лева месечно ще са разходите на Парламента. 90% от народните представители взимат и добавка за стаж и титли. Сметката ще стане по-голяма когато се добавят полагащите им се бонуси за работа в комисии и постове, които ще заемат.

Петрова смята, че предстоят следващи избори, а Николов е на мнение, че Румен Радев не би искал негово правителство да управлява през зимата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Къде са те, къде сме ние?
    За 30 дни работа - 600 лв. заплата в Русе ти плащат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари