За пръв път русенци ще могат да танцуват валс под съпровода на австрийски оркестър

1
Русенската публика ще чуе и изпълнение на цигулка от 1697 година на италианския лютиер Тесторе, разкри организаторът на събитието Иван Кюркчиев
Русенската публика ще чуе и изпълнение на цигулка от 1697 година на италианския лютиер Тесторе, разкри организаторът на събитието Иван Кюркчиев Снимка: БТА

Русенската публика ще чуе и изпълнение на цигулка от 1697 година на италианския лютиер Тесторе, разкри организаторът на събитието Иван Кюркчиев

Австрийският оркестър "Йохан Щраус Ансамбъл" ще представи концерта "Коледа във Виена" на 20 декември тази година в Русе.

Програмата включва едни от най-известните произведения на класическата музика, създадени от Щраус, Моцарт, Хайдн, Бетовен, Шуберт, Дворжак, съобщи на пресконференция в пресклуба на БТА в Русе организаторът на събитието Иван Кюркчиев, който е и артистичен мениджър на Букурещката опера.

Той обясни, че ансамбълът е създаден преди 30 години, като има разрешение от фамилия Щраус да носи името Йохан Щраус.

"Оркестърът идва за първи път в България в Русе след серия концерти в Румъния, където от 15 години изнася концерти във всички големи румънски градове. На сцената в зала "Арена Русе" ще бъдат първият солист и диригент на оркестъра Ръсел Макгрекър, сопраното Тина Мунтяну и младият тенор Кристиян Христов", каза Кюркчиев.

Той обясни още, че русенската публика ще чуе изпълнение и на цигулка от 1697 година на италианския лютиер Тесторе.

"Освен музиката, изпълнена от талантливите музиканти, в спектакъла ще се включат и танцьори от клуба по спортни танци "Настроение" в Русе. В "Малката Виена", като наричат още Русе, ще направим коледен виенски бал", каза Иван Кюркчиев.

Управителят и треньор на клуб "Настроение" Иван Деспотов обясни, че в спектакъла ще се включат осем танцови двойки.

"Надявам се, че с този именит оркестър ще сътворим нещо красиво за публиката. Двойките ще танцуват валсове на специално изграден дансинг", каза Деспотов.

Директорът на зала "Арена Русе" Любомир Христов обясни, че залата ще бъде украсена, като целта е да бъде създадена истинска коледна атмосфера.

Той каза още, че желаещите зрители също могат да танцуват валс на дансинга по време на концерта.

След Русе оркестърът ще изнесе концерт и във Варна - на 21 декември тази година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Кога ще дойде турският
    малко кючек , малко гьобек да гледа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари