За пенсионерите се очаква вдигане на вдовишките пенсии

8
Министър Гьоков очаква минималната заплата да стане 50% от средната
Министър Гьоков очаква минималната заплата да стане 50% от средната Снимка: Илияна Кирилова / Сега

Министър Гьоков очаква минималната заплата да стане 50% от средната

За пенсионерите от догодина се очаква вдигане на вдовишките пенсии, както и т.нар. Ковид добавка да влезе към пенсиите

Все още не е ясен механизмът, по който родителите ще получават данъчните си облекчения, коментира социалният министър Георги Гьоков в интервю за Дарик Радио.

Той уточни, че механизмът ще бъде изготвен от Националната агенция за приходите, но обясни, че се очаква родителите да имат право да избират дали да получават данъчните облекчения на тримесечна или на годишна база.

По отношение на минималната работна заплата, Гьоков посочи, че от 1 януари 2023 г. се очаква тя да стане 50% от средната работна заплата, колкото и да е тя.

За пенсионерите от догодина се очаква вдигане на вдовишките пенсии, както и т.нар. Ковид добавка да влезе към пенсиите. И това обаче все още не е ясно как точно ще се случи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари