За малоумни ли ни взимат, та ни обиждат с подобни "проучвания"?

5
Дори и собствените им избиратели няма да им повярват, та какво да говорим за другите
Дори и собствените им избиратели няма да им повярват, та какво да говорим за другите

Дори и собствените им избиратели няма да им повярват, та какво да говорим за другите

Погледнете тези две снимки. На първата е "социологическо" проучване на "агенция" SocialMetrix, според което коалицията на Марешки и НФСБ била трета политическа сила. На втората пък е "социологическо" проучване на "агенция" Барометър, според което частната фирма на Каракачамаков била почти трета политическа сила.

Неслучайно когато бяхме на консултациите при президента казахме, че трябва да се учреди специална държавна институция, която да наблюдава социологическите агенции. Публична тайна е, че половината от тях, ако не и повече даже, пускат фалшиви изследвания, а някои от тях, като Термометър например, са скрита собственост на партия - в случая на фирмата на Каракачамаков.

Чудя се само едно - толкова за малоумни ли ни взимат нас, българите, та ни обиждат с подобни "проучвания"? Дори и собствените им избиратели няма да им повярват, та какво да говорим за другите. От друга страна обаче се сещам за старата българска поговорка, че "когато Господ иска да накаже някого, първо му взима акъла - после нещастникът се наказва сам". Е, явно гледаме как се самонаказват, предизвиквайки единствено присмех и погнуса сред хората.

Костадин Костадинов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари