За какво ще изхарчат 40-те лева коледна добавка пенсионерите?

0
С тези пари пенсионерите не могат да си купят нито лекарства, нито кубик дърва
С тези пари пенсионерите не могат да си купят нито лекарства, нито кубик дърва Видео: bitelevision.com

Правителството ще отпусне 50  милиона лева за коледни добавки за пенсионерите.

Повече пари ще има за възрастните хора с пенсия до 321 лева. Това няма да се отрази на дефицита. Тази година има значително преизпълнение на приходите от осигурителни вноски по бюджета на държавното обществено осигуряване.

По отчет към месец септември - около 230 милиона повече са събрани от плана за този период. Така че това няма да доведе до увеличаване на дефицита, планирания дефицит в бюджета на ДОО, предава bitelevision.com

Разчетите на НОИ показват – един милион двеста четиридесет и три хиляди души или петдесет и седем процента от пенсионерите у нас ще получат коледни добавки. Парите ще бъдат в размер на четиридесет лева и ще бъде дадена на пенсионерите с пенсии до 321 лева. Пенсионерите с ниски пенсии във великотърновското село Присово, казват, че ще похарчат коледните добавки за месо и за празничната си трапеза. 40 лева няма да им стигнат нито за лекарства, нито за сметки, признават още самите те.

Въпреки това, пенсионерите изпращат екипа с усмивка и споделят, че празниците са хубав повод да се съберат с децата и внуците, без които не могат да оцеляват с тези ниски пенсии.

Информация и за доходите у нас – по данни на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ 75% или общо 400 000 българи нямат доходи за нормален живот.

От института за изчислили, че за да живее добре едно четиричленно семейство извън София, са необходими 2301 лева месечно.

Източник: bitelevision.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари