Ще получат ли коледни добавки пенсионерите?

265
„Да“ или „не“ за пенсионерите – решение до дни
„Да“ или „не“ за пенсионерите – решение до дни

„Да“ или „не“ за пенсионерите – решение до дни

Коледните добавки за пенсионерите продължават да са под въпрос. До дни кабинетът трябва да е взел окончателно решение, за да се изплатят навреме с редовната пенсия.

Боряна казва, че всеки лев над пенсията ѝ е важен и че с коледната добавка тя и повечето възрастни са свикнали и си я чакат.

„Добре е да има подкрепа за празниците, някак си е психологически момент, хората да знаят, че някой мисли за тях, за подобряване на състоянието им“, посочи Станчева.

Управляващите все още не дават отговор с „да“ или „не“ за празничните бонуси. Тезата им - политиката е за трайно увеличение на пенсиите, които в средата на следващата година ще бъдат актуализирани с 11%.

„Да има увеличение на размера на пенсиите, а не да се разчита веднъж в годината да се дава“, каза министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

„Този ресурс трябва да бъде заделен в бюджета“, добави тя.

Миналата година имаше увеличение на пенсиите през юли, след това преизчисление през октомври и накрая 70 лева коледни добавки за всички.

НОИ приключва обработката на декемврийските пенсии в края на следващата седмица.

И ако кабинетът иска да даде добавки, трябва да реши това дотогава, за да бъдат изплатени с редовната пенсия, обясниха от института.

„Технологично за нас това е най-добрият срок, разбира се всяко решение може да бъде изпълнено“, заяви Любомира Язаджиева от НОИ.

Добавки може да се изплащат и извън редовната пенсия. Но хората, които получат парите си по пощата, ще отидат до нея два пъти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    Надя Драганчева от Тутракан
    В никакъв случай не давайте коледни бонуси на магистратите от гр.Тутракан7600.Аз съм дискриминирана и потърпевша от тях!!!!
  • -3
    11
    Лилия
    Задължително трябва да дадат на пенсионерите надбавки за Коледа!Не се ли срамуват крадливите и недостойни мижитурки , маскирани като управляващи,да ги лишават от тях?Презрени престъпници!
  • 17
    10
    Сладка
    Стига сте мъчили и без това горките пенсионери! Като сте казали веднъж, че няма да има добавки, какво всеки ден дискутирате този въпрос!? Само празни надежди и си оставате боклуци!
  • 39
    9
    Колю
    Тази Коледа ще е последна за много пенсионери.Актулизацията 11 процента е чак от догодина...много хората няма да я дочакат.Дайте на хората коледни добавки
  • 33
    8
    Знаещ
    Магистратите, че много работят, днес гледах, че дават присъда за дело от 2008г. Пък и аз съм потърпевша от тяхната "бърза работа". Трудово елементарно дело 6г. Бонус заплата и повече от половин заплата, горе-дору две. Депутатите, че ходят когато си искат на работа и създават глупави закони, които непрекъснато променят сигурно три заплати ще вземат. Най-бедните в тази държава ще бъдат лишени от бонуси т.н. "лош матриял". Значи какво се оказва, че държава, която няма пари за бонуси на най-бедните, ще има пари за по две-три заплати на най-добре платените....????!!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари