За какво можем да използваме портокаловите кори?

1
Преди да започнем с употребата им, трябва да ги дезинфекцираме
Преди да започнем с употребата им, трябва да ги дезинфекцираме

Приложенията на портокалова кора са толкова много, че преди да го изхвърлите трябва да знаете всичко, което можете да правите с тях.

Преди да започнем с употребите, които можем да дадем на портокаловите кори, трябва да се вземат определени предпазни мерки, включително да се измият, пише Актуално. За да направите това, поставете топла вода и оцет в купа. Оставете портокалите да се накиснат в разтвора за няколко минути, след това изплакнете добре и подсушете.

Какво да правим с портокаловите кори?

Красота и грижа за кожата

Изсветляване на кожата естествено с портокалови кори, които помагат за изсветляването на тъмните петна по кожата благодарение на присъстващия в тях витамин С. Просто трябва да ги разтриете върху кожата или да ги натрошите на паста и след това да нанесете.

Направете портокалово масло за релаксираща и подмладяваща вана. За да направите това, смелете портокаловите кори, за да извлечете маслото. Накиснете ги във водка или алкохол за поне 3 дни. Прецедете маслото и го съхранявайте в чист и сух буркан. По време на къпане добавете няколко капки. Известно е, че има противовъзпалителни свойства и способността си да подобрява тонуса и текстурата на кожата.

Почистване

Препарат за почистване с портокалова кора и оцет. Поставете маринованите портокалови кори в буркан. Много просто почистващо средство с много приложения, което прави чудеса!

Използвайте портокаловите кори като естествена гъба, преди да изсъхнат. Тъй като съдържат етерични масла, които са чудесни за обезмасляване на повърхности. Можете да ги използвате за измиване на тенджерите, мивката и тиганите. Вашата кухня ще бъде чиста, дезинфекцирана, светла и с приятен цитрусов аромат.

Репелент

Естествен репелент за комари, просто вземете пресни кори от портокал и ги разтрийте върху кожата. Комарите мразят цитрусовата миризма.

Дезодорант за обувки

Да, портокаловите кори са отлично средство и за това. Трябва само да ги поставите вечер в обувките си, а на сутринта да ги извадите преди обуване. Неприятната миризма е изчезнала. Разбира се, все пак не трябва да разчитате само на това,а и редовно да си сменяте обувките.

Хладилен дезодорант

Половината портокалова кора се поставя с малко сол вътре и е готова, издържа две седмици и абсорбира лошата миризма от хладилника, друг естествен вариант за това са остатъците от кафе, просто сложете в чаша и готови, издържат малко по-дълго.

"Пожар стартер"

Те са по-добри от вестника, след като са добре изсушени, изгарят чудесно и са идеални за разпалване на огън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари