РИОСВ издаде предписания на кметове за почистване на замърсени терени в Русенско

1
РИОСВ-Русе ще упражни контрол по спазване на тези предписания от началото на април
РИОСВ-Русе ще упражни контрол по спазване на тези предписания от началото на април

РИОСВ-Русе ще упражни контрол по спазване на тези предписания от началото на април

РИОСВ-Русе даде предписания на кметовете на общините в Областите Русе, Разград и Силистра да предприемат мерки за идентифициране и почистване на нерегламентирани замърсявания с отпадъци. Предписанията се отнасят не само за замърсените терени, но и участъците по общинската пътна мрежа, речните легла и прилежащите им земи.

В рамките на три последователни дни директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова и експерти проведоха нарочни срещи с общинските кметове, както и с директорите на областните пътни управления. До 10 март от кметовете са изискани графици за почистване на замърсени терени извън определените за целта места за изхвърляне на отпадъци, както и набелязване на краткосрочни, средносрочни и дългосрочни мерки за поддържане чистотата на населените места. Общинските кметове следва да сведат информацията до знанието на кметовете на населените места, които също носят персонална отговорност съгласно Закона за управление на отпадъците. По време на срещите на кметовете са дадени препоръки да използват целево средствата от наложените санкции на обектите от тяхната територия.

РИОСВ-Русе ще упражни контрол по спазване на тези предписания от началото на април. Задно с това предстоят съвместни проверки с общините по складовете за съхранение на негодни за употреба препарати за растителна защита за оценка на състоянието им и количеството на препаратите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Стига симулации!
    Цонка няма да се размърда и ще разбере, че уморените коне ги…
  • 2
    3
    Ден да мине, заплата да дойде!
    Тази няма ли да я пенсионират вече? Хванаха я от гората /горското/ тъкмо преди да навърши 100 и чакаме дейност от нея.
  • 2
    2
    Това е контрол
    НЕКАДЪРНАТА ЦОНА помоли кметовете да чистят. А те кого да помолят да не цапа? Така се прави- с молби и темани! До добър хал ни докараха ЗЕЛЕНИТЕ!
  • 2
    1
    Жив боклукчийски ПАТКАН
    На чичо Пенчо, ако му опишат сметишатата в града и му издадат предписания за отстраняването им, то ще бъде цял роман. Книгата ще е поне 300 страници. Ама нали булката дето спечели Кон Кур Са и се премести от центъра в друга сграда да работи, всеки ден му пере чорапите, пак ще му се размине. Ама съдбата бди и диша във вратъ на всеки един от Вас и Нас.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари