„За“ и „Против“ блокадите: Два протеста в столицата

1
Недоволните са убедени, че ще постигнат исканията си – оставка на кабинета, Гешев и въвеждане на електронно гласуване
Недоволните са убедени, че ще постигнат исканията си – оставка на кабинета, Гешев и въвеждане на електронно гласуване Видео: bTV

И тази вечер протестното шествие тръгна в 21 ч. от Триъгълника на властта към „Орлов мост“, където има постоянна блокада

Блокирани остават още кръстовището пред Министерския съвет и Ректората на СУ „Св. Св. Климент Охридски“, предава bTV

Недоволните са убедени, че ще постигнат исканията си – оставка на кабинета, Гешев и въвеждане на електронно гласуване. По думите им през последните дни броят им е по-малък, но очакват през септември, когато отпускарският сезон приключи – да станат по-многобройни.

Междувременно, на бул. „Ситняково“, където преди няколко дни имаше ескалация на напрежение, тази вечер се проведе демонстрация срещу насилието.

Събралите се обявиха, че до неделя всеки ден ще бъдат на това място, за да покажат несъгласието си с блокадите в София и агресията. Техният протест се провежда на тротоара и няма затруднение в трафика по платното.

Те уточниха, че демонстрацията им е законна и са уведомили Столична община за проявата. Според тях другият протест не е мирен, и затова са внесли подписка в СДВР за нарушаването на обществения ред в София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари