Поредна акция на КАТ стартира от днес до неделя

1
От началото на 2021 година от КАТ са установили над 400 000 нарушения, свързани с превишаването на скоростта
От началото на 2021 година от КАТ са установили над 400 000 нарушения, свързани с превишаването на скоростта Видео: NOVA

Нова специализирана акция на “Пътна полиция” стартира от днес и ще продължи до неделя включително

Започва нова акция на "Пътна полиция" у нас. Проверките са в рамките на полицейската операция ROADPOL, която се провежда на територията на целия Европейски съюз, предава NOVA

Акцията започва от днес и ще продължи до неделя. От КАТ ще следят за скоростта по първокласните, второкласните пътища, магистралите и големите булеварди. 

„Важно е да отбележим, че утре в рамките на 24 часа без прекъсване, всички технически средства на „Пътна полиция” ще установяват превозни средства с превишена скорост. Контролът ще бъде строг на територията на целия Европейски съюз”, заяви гл. инсп. Николай Крушарски от ГД "Национална полиция".

По думите му от началото на година техническите средства за скорост са били натоварени максимално. „Това е един от основните начини за контрол на пътищата. Констатирани са над 400 000 нарушения за превишена скорост от началото на годината. За всички тях са съставени електронни фишове или предстои нарушителите да бъдат санкционирани”, каза още той.

И допълни: „Санкциите за превишена скорост започват от 20 лв. за превишаване с 10 км/ч с прогресивно увеличаване спрямо самата скорост на автомобила. За последния месец април са установени 4 фрапиращи нарушения. Нарушителите са наказани с електронни фишове за 1200 и 1300 лв., които са платени на момента”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Викаха му "пешкира". Защото се оправяше с всякакви загорели мърсотии.

Харесай Дунавмост във Фейсбук