За четвърта поредна година Русе става „Посланик на доброто“

1
Идеята е да се популяризират истории за хора, които са направили добро за дете и/или за семейството му
Идеята е да се популяризират истории за хора, които са направили добро за дете и/или за семейството му

Идеята е да се популяризират истории за хора, които са направили добро за дете и/или за семейството му

За четвърта поредна година Русе се присъединява към инициативата за Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ – „Посланик на доброто“, съобщиха от Областна администрация Русе.

Идеята е да се популяризират истории за хора, които са направили добро за дете и/или за семейството му в труден момент, беда или при тежък инцидент и по този начин са променили житейската му съдба към по-добро.

Най-вълнуващите истории ще бъдат заснети и популяризирани. Те трябва да се изпращат в срок до 1-и октомври тази година на някои от следните два e-mail-а: [email protected], [email protected]. Задължително изискване е историите да бъдат в обем до една стандартна страница – A4 и максимум 2500 знака. Необходимо е също да се посочи лице за контакт, с което от ДАЗД да се свържат при необходимост.

„Нека повярваме в доброто, но и самите ние да правим повече добро“, заяви областният управител на Русе Анатоли Станев. „Сигурен съм, че нашето общество е способно да съхранява и предава тези ценности. Нека не позволяваме искрата на доброто и надеждата да угасне. Заедно ще се справим с всички предизвикателства“, допълни още областният управител.

Настоящата инициатива е продължение на Празника на доброто, чието начало беше поставено през 2019 г. по случай честванията на 30 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето. Тя се явява първият международен акт, утвърждаващ човешките права на всички деца по света.

Наградата „Посланик на доброто“ ще бъде определена от комисия, ръководена от председателя на ДАЗД. В комисията ще участват представители на Съвета на децата към ДАЗД, експерти, общественици и представители на медиите.

Досега с приза „Посланик на доброто“ са отличени над 50 личности и организации, сред които лекари, учители, пожарникари, граждански организации и най-вече хора, които са приели помагането на деца и семейства в нужда за тяхна естествена мисия в живота.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Спиридон
    То областният "управител" да каже кога най-сетне ще дишаме чист въздух примерно , а улиците на града ще са проходими.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари