За 40 милиона италианци Ковид ограниченията намаляват до минимум

0
Отпада и вечерният час
Отпада и вечерният час Снимка: БГНЕС

Това означава, че за две трети от населението на страната ситуацията става почти нормална

От 14 юни над 40 милиона италианци ще влизат в т.нар. бяла зона – цветът, който обозначава нисък ръст на разпространение на пандемията от коронавирус, разказва БНР.

Първи в тази категория са влезли от 31 май остров Сардиния, областите Фриули Венеция-Джулия и Молизе. Последвали са ги Лигурия, Венето, Умбрия и Абруцо, а от 14 юни в схемата влизат Ломбардия, Лацио, Пиемонте, Пулия, Емилия-Романя и провинцията на Тренто, с което за общо две трети от населението ситуацията става почти нормална. 

Това е в резултат на факта, че се наблюдават по-малко от 50 случая на заболели на 100 000 жители. До края на месеца се очаква да се присъединят останалите 7 региона, които са в жълт цвят.

В белите региони остава само задължението да се носят маски навън и да не се допуска струпване на хора. Отпада вечерният час. Заведенията нямат ограничения навън, а в закритите помещения се позволява да седят до 6 души на маса. Работят закритите плувни басейни и спа центровете, може да се организират семейни тържества, конгреси, панаири.

Здравният министър Роберто Сперанца е коментирал, че „в момента страната  разполага с едни от най-добрите европейски данни за влиянието на  вируса – един  окуражаващ резултат, който позволява да се гледа напред с увереност". Той е призовал към предпазливост и да се спазват правилните навици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари