Южна Корея забрани Viber

0
Viber е нарушила четири патента, притежавани от най-големия мобилен оператор в Южна Корея
Viber е нарушила четири патента, притежавани от най-големия мобилен оператор в Южна Корея

South Korea Telecom заведе дело срещу Viber, след като южнокорейски съд постанови, че Viber е нарушила четири патента, притежавани от най-големия мобилен оператор в страната, пише ZDNet. Районният съд в Сеул постанови още, че мобилното приложение за изпращане на съобщения няма право да оперира на местния пазар.

Миналия октомври SK Telecom заведе дело заради функция във Viber, която реорганизира информацията за контактите, запазена в смартфоните, с което нарушава авторските права на телекома, който има патент за това от 2006 година.

"Забраната ще бъде предназначена за платформите Android и Apple iOS. Делото бе заведено, тъй като Viber наруши нашите патентни права", заяви говорителят на SK Telecom. По думите му операторът няма планове да започне подобни процедури срещу други приложения за изпращане на съобщения като южнокорейското KakaoTalk, което е много популярно в страната и има 37 милиона потребители.

Viber има над 360 милиона потребители в 193 страни и работи на различни мобилни платформи, включително Windows Phone, BlackBerry и Symbian. Компанията бе закупена от японската Rakuten миналата година за 900 милиона долара.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари