Южна Америка е пред климатична катастрофа

1

Температурите ще се повишат до 50 градуса по Целзий

Непрестанното изсичане на екваториална гора от страна на Бразилия и нейните съседни страни ги обрича на глад и превръща Южна Америка в полупустиния. През изминалите няколко години различни метеорологични организации предупредиха, че самото изсичане на дъждовните гори ще ликвидира екваториална депресия, която е главен източник на питейна вода и реално поддържа Амазонските джунгли.

В Южна Америка и то последните дни на зимата върху площ два пъти по-голяма от Франция, се очакват температури от над 44°C до 49°C . По просто казано, все едно утре в Париж или Англия, да се измерят над 40°C, алармира Meteo Balkans.

Очакваните температури в Парагвай, Боливия и Северна Аржентина ще са с 20 градуса над климатичната норма за септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари