Юношеските ни национали по футбол се включиха в кампанията "Избери живота"

0
Инициативата е насочена срещу употребата на алкохол и наркотични вещества, както и срещу агресията на пътя
Инициативата е насочена срещу употребата на алкохол и наркотични вещества, както и срещу агресията на пътя Снимка: БТА

Инициативата е насочена срещу употребата на алкохол и наркотични вещества, както и срещу агресията на пътя

Юношеските национални отбори на България до 17 и до 19 години се включиха в мащабната кампания "Избери живота". Инициативата е насочена срещу употребата на алкохол и наркотични вещества, както и срещу агресията на пътя. За първи път от много време насам националните отбори в двете най-големи възрасти са заедно на лагер в Базата в Бояна. Преди вчерашните мачове срещу отборите на Словения и Словакия отборите излязоха на терена със специално брандирани фланелки и позираха с банер с призив "Избери живота", съобщава БТА.

Кампанията, стартирала символично в навечерието на Международния ден на младежта – 12-и август, е провокирана от зачестилите инциденти на пътя, много от които с фатален край. Подкрепа за каузата вече заявиха редица спортни величия, а двубоят от Първа професионална лига между Ботев (Враца) и Спартак (Варна) също започна с призив за повече внимание и отговорност при шофиране.

Част от футболистите на България U17 и България U19 записаха и индивидуални видеопослания с апел за безопасно поведение на пътя, които могат да бъдат видени в социалните мрежи.

Селекционер на юношите до 19 години е Ангел Стойков, а тимът му има два мача в рамките на лагера срещу Словения. По-малките, юношите до 17 години, водени от треньора Йордан Петров, ще изиграят два двубоя със Словакия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари