Юлиан Попов: Не мога да кажа дали в Черно море има мини

0
Това е една от задачите ни – да ги наблюдаваме, заяви екоминистърът
Това е една от задачите ни – да ги наблюдаваме, заяви екоминистърът Снимка: bTV

Това е една от задачите ни – да ги наблюдаваме, заяви екоминистърът

Не мога да кажа дали в момента в Черно море плуват мини, но това е една от задачите ни – да ги наблюдаваме. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV министърът на околната среда и водите Юлиан Попов, който беше част от официалната българска делегация в Украйна.

Войната в Украйна е въпрос на сигурност в цяла Европа и тя има много измерения. Моето участие в делегацията беше свързано с това България, заедно с Германия и Финландия, да бъде ко-лидер на екологичното възстановяване и поддържането на екологична сигурност в Украйна. Най-малкото ние делим Черно море с тази държава, а знаете какво стана миналата година“, поясни той.

Министър Юлиан Попов поясни, че ангажиментите ни са експертни, политически и координационни. „Екологичните щети са огромни. Те не са само национални, те са международни“, поясни той.

От думите му стана ясно, че Украйна има служба, която „изчислява в ход всички щети нанесени на околната среда“. „Практически това е първата война в света, която се осчетоводява в реално време. Това е много интересен феномен. Изчислени са щети за стотици милиарди“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    dgd
    За сметка на това пък навални като умря всички знаехте, че Путин го е убил.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари