Юли е бил най-горещият месец от 120 000 години

0
Жегата през настоящия месец е била толкова драматична, че бие всички досегашни рекорди
Жегата през настоящия месец е била толкова драматична, че бие всички досегашни рекорди

Жегата през настоящия месец е била толкова драматична, че бие всички досегашни рекорди

Месец юли през 2023 г. е най-горещият регистриран досега в историята ни, както и за последните 120 000 години, твърдят учени, цитирани от Си Ен Ен, предаде в. СЕГА.

Данните са категорични дори преди юли месец да е приключил.

Жегата през настоящия юли месец е била толкова драматична, че бие всички досегашни рекорди. Човечеството е преживяло най-топлите три седмици досега… и най-горещите за последните 120 000 години.

Обикновено тези рекорди, които следят средната температура на въздуха по целия свят, се подобряват със стотни от градуса. Но температурата през първите 23 дни от юли месец средно е била 16,95 градуса по Целзий – много над предишния рекорд от 16,63 градуса през юли 2019 г. Данните, с които се сравнява са от 1940 г. насам, но много учени са категорични, че това е най-топлият месец на планетата ни за стотици хиляди години.

На много места в Съединените щати бяха регистрирани 50 градуса по Целзий. Смъртните случаи заради екстремните температури нараснаха главоломно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Сера обилно редки говна в устата на учените казали подобна манипулация!
  • 9
    1
    Ф16
    Хаха 120 000 години....не е зле а предишните 100-200 хиляди,няма лошо и Бойко построи 50-60 милиона километра магистрали....Тия ако са учени аз ще дам данни за преди няколко милиона години.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари