Яжте на тъмно, за да отслабнете

0
Яденето на тъмно води до намаляване на апетита и заради появяващият се страх
Яденето на тъмно води до намаляване на апетита и заради появяващият се страх

Ако ядете на тъмно - ще отслабнете. Тази зависимост установиха германски учени, пише Daily Mail.

Те са провели изследване с 90 студенти, които са яли три различни вида сладолед.

Според резултатите на изследването, учените установяват, че ако не виждат какво ядат, хората изяждат по-малко храна. Това става не само защото, когато човек гребе на сляпо в чинията си, трудно си намира храната, а и защото хората, които не виждат храната си, докато ядат, си мислят че са изяли 88 процента повече, отколото всъщност са.

Когато човек не вижда какво яде, останалите му сетива се изострят. В резултат на това преживяването на храненето за него е по-силно и наситено, а това води до усещането че е изял повече храна - твърди рофесорът по психология Брита Ренер от университета в Констанц.

Зрението е важно за яденето - това доказва и друго изследване. То гласи, че хора, изяли определено количество храна в малка чиния се чувстват по-сити от онези, изяли същото количество храна, но сервирано в по-голяма чиния.

Яденето на тъмно води до намаляване на апетита и заради появяващият се страх, че в тъмното не знаем какво поглъщаме и можем да погълнем зарази.

Оказва се, обаче, че и хората които виждат какво ядат надценяват изяденото количество храна, но те мислят че са изяли с 33% повече храна от действителното количество, докато за онези, които ядат на тъмно процентът е 88%, сочи изследването.

Източник: Daily Mail
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари