Явор Сидеров: Играта с фашизма може да стане „играчка-плачка“

0
Костадин Костадинов е олицетворение на вербалното насилие, което е на ръба да се превърне в истинско, заяви историкът
Костадин Костадинов е олицетворение на вербалното насилие, което е на ръба да се превърне в истинско, заяви историкът Видео: Вестник "Сега"

Костадин Костадинов е олицетворение на вербалното насилие, което е на ръба да се превърне в истинско, заяви историкът

Ситуацията с крайнодесните сили в България е изключително тревожна, страната се намира във ваймарския си момент, в среда на протофашизъм, която го подхранва и укрепва. Това посочи историкът и журналист Явор Сидеров в предаването „(О)позиция“ на вестник "Сега". С действията си властта подхранва фашизма и има риск от „играчка-плачка“.

Фашизмът се подхранва през слепотата на институциите, нежеланието да се адресират проблемите на маргинализирани социални групи, неспособността да се адресират неравенствата в обществото, да бъдат ударени вътрешните и външни източници на манипулация. Това са фатални грешки, защото се заражда убеждението и в поддръжниците, и в противниците на демократичния и правов ред, че той не може да отстоява ценностите си”, смята Явор Сидеров.

Според него политиците, на които сме поверили демократичния и правовия ред, или не могат да идентифицират социалните проблеми, или нямат умението да се справят.

Костадинов е олицетворение на вербалното насилие, което е на ръба да се превърне в истинско насилие“, коментира историкът поведението на лидера на „Възраждане“. Той определи като демагогски твърденията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че националистическата партия не бива да се изолира и напомни, че Борисов многократно си е сътрудничил с крайната десница. Играта на политиците с подобни сили обаче може да завърши лошо, тъй като в един момент крайните елементи се мобилизират и започват да действат по начин, който ги превръща в опасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Прост народ, слаба държава!
    Крайнодесни са докато си напълнят гагата. Атаката не беше ли крайнодясна? Напълни си Воленчо кесийката, напълни си на секретарката сливата с човечета, дърт козел млада върба лющеше, разходи се с файтон из софийската чаршия ... Сега някой да го е чувал крайнодесния дето се плюнчеше по митингите? Този крайнодесния Копейкин е същия спукан капут.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари