Явор Божанков ще води листата на ПП-ДБ в Габрово

0
Доскорошният депутат от БСП ще е и в списъка с кандидат-депутати в един от трите избирателни района в София
Доскорошният депутат от БСП ще е и в списъка с кандидат-депутати в един от трите избирателни района в София

Доскорошният депутат от БСП ще е и в списъка с кандидат-депутати в един от трите избирателни района в София

Явор Божанков ще води листата на коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" в Габрово и ще е в списъка с кандидат-депутати в един от трите избирателни района в София, съобщи "Дневник".

Божанков ще се кандидатира от гражданската квота.

Досега Явор Божанков беше избиран пет пъти за депутат от гражданската квота в листите на БСП. В 48-ото Народно събрание той беше отстранен от парламентарната група на левицата заради позицията му за войната на Русия в Украйна.

На изборите на 2 октомври водач на листата на "Продължаваме промяната" в Габрово беше отцепилият се от "Има такъв народ" Радостин Василев. В областта партията на Кирил Петков и Асен Василев получи 20.42% от гласовете на избирателите, което е малко по-високо от средния за страната резултат на формацията (20.20%).

Докато беше депутат от листите на БСП, Явор Божанков винаги е се е кандидатирал от избирателния района на Велико Търново.

Според неофициална информация на "Дневник" на предстоящите на 2 април избори Радостин Василев ще бъде водач на листата на коалицията в Плевен, откъдето се кандидатираше и докато беше част от "Има такъв народ". В този избирателен район водач от "Продължаваме промяната" досега беше Иван Христанов, но наскоро той заговори за разочарованието си от всички политически лидери, а съпредседателят от партията Кирил Петков обяви, че Христанов този път няма да е в листите на "Продължаваме промяната".

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" си дадоха право да действат поотделно в коалицията

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Истината
    Янус. Ама не е двуличник, а многоличник.
  • 2
    1
    Невинен
    Драпа драпа но кокала не го изпусна
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари