Янтра преля! Бедствено положение във Велико Търново

0
Янтра преля! Бедствено положение във Велико Търново

Бедствено е положението във Велико Търново - преляла е река Янтра и наводнени са десетки къщи, съобщава агенция "Фокус".

Още през нощта около 23.00 часа нивото на реката при кв. „Чолаковци” е достигнало критичните 869 см., след което е бил залян е мостът в квартала. След като е преляла река, нивото и започнало да спада.

Бедствено е положението в градовете Велико Търново, Килифарево, Дряново и в село Церова кория заради придошлата вода.

В Дряново са наводнени 50 къщи, фабрики, хотел и площада в града. В село Церова кория придошлата вода в селото не е от реката, а се е стекла от Балкана. Отнесени са огромни парчета асфалт от третокласния път между Дряново и Трявна. Улиците в селото са потънали в кал, камъни и клони. Отнесени са тротоари. Около 40 са наводнените къщи в Килифарево. За нормализиране на обстановката за задействани техники и вископроходими машини. Всички къщи по поречието на реката (около 2 км) са наводнени, както и 2 индустриални предприятия, където има изключително тежки щети.

Няма пострадали граждани, създадени са условия за подслон и пренощуване, но по-голяма част от хората са отседнали при свои близки и роднини.

Кметът заяви, че водата вече се е оттеглила.

Екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението” отводняват засегнатите сгради, улици и булеварди.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари