Взриви се първата частна японска космическа ракета

0
"Кайрос" експлоадира секунди след изстрелването ѝ
"Кайрос" експлоадира секунди след изстрелването ѝ

"Кайрос" експлоадира секунди след изстрелването ѝ

Ракета, с която се извеждат сателити в орбита, на частна японска компания, се взриви няколко секунди след излитането от полигон в Западна Япония, предадоха световните агенции.

Мисията на стартъпа „Спейс уан“ имаше за цел да постави сателит в орбита, което щеше да бъде премиера за частна японска компания, информира БТА.

Взривилата се ракета се наричаше "Кайрос" и беше с твърдо гориво. Тя беше 18-метрова с четири степени. Взривът ѝ беше наблюдаван на живо по време на стриймването на изстрелването на ракетата от планинския полуостров Кии.

Компанията "Спейс уан" е започнала разследване за причините за взрива. Проверява се дали има и пострадали хора.

"Спейс уан" е основана през 2018 г. и е базирана в Токио. В нея акции има две банки, компания за електроника, инженерна компания и строителна компания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Тоди
    Япония не е това което беше...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари