Взрив на граната рани девет души по време на военно учение в Румъния

1
Един от пострадалите е получил тежко нараняване и е транспортиран с хеликоптер до болница
Един от пострадалите е получил тежко нараняване и е транспортиран с хеликоптер до болница

Един от пострадалите е получил тежко нараняване и е транспортиран с хеликоптер до болница

Девет румънски военни бяха ранени днес по време на учение с хвърляне на гранати на полигона Красна в северозападния окръг Салаж, съобщава телевизия Диджи 24, позовавайки се на съобщение на министерството на отбраната.

Телевизията отбелязва, че един от пострадалите е получил тежка рана на крака и е бил транспортиран с хеликоптер на службата за спешна помощ (SMURD) до болница.

Министерството отбелязва, че на място е оказана първа помощ на пострадалите, след което осем военни са транспортирани с линейки до болница.

Ръководството на военното поделение е информирало Военната прокуратура и е назначило комисия, която да изясни обстоятелствата, при които е станал инцидентът, се отбелязва в съобщението, цитирано от БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    такаренко
    То и при нас е така едни гранати не могат да хвърлят след влизането ни в отан
  • 1
    1
    плюс-минус
    Народите, по-точно техните ръководители и военни, се побъркаха да се военизират. Човек живее един живот и, дай Боже, да го изживее в мир и спокойствие. А днес, сега: - пари за оръжие, войни, загинали хора......а някои и печелят от тази военщина.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари