Болница в Русе приема двама от пострадалите след взривовете в Румъния

0
Това заяви министърът на здравеопазването
Това заяви министърът на здравеопазването Видео: NOVA

Това заяви министърът на здравеопазването

"Изказваме съболезнования на близките на загиналите. По данни на консулството ни в Румъния няма пострадали български граждани". Това заяви проф. Христо Хинков, министър на здравеопазването на извънреден брифинг по повод двете експлозии в бензиностанция в Креведия, Румъния.

Хинков посочи, че България е готова да приема част от пострадалите. При двете експлозии загинаха двама души, а десетки са ранени.

"Нашите експерти от дирекция „Лечебни дейности“, съвместно с Министерството на вътрешните работи и Центровете за спешна помощ са организирали логистиката по приемането на пострадалите в лечебните заведения в страната", посочи Хинков, цитиран от NOVA.

"Изразяваме готовност да окажем помощ на 17 души", посочи още той.

Седем от пострадалите могат да бъдат настанени във ВМА - Варна, шестима - в "Пирогов" и по двама в частни болници в Пловдив и в Русе. Всички пострадали са в тежко състояние, с над 50 на сто изгаряния, добави Хинков, цитиран от БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    5
    ...
    ГЕРБЕДИКА ака Медика. Трябва да се включи в голямото плюскане и усвояване на здравни пътеки. Особено по такива за международна взаимопомощ.
  • 17
    4
    Обич
    Обичайте се, разберете се. Стига омраза...
  • -28
    3
    РУК за Ръша
    Тъпият рушлямски трол ZZданко пак го напъна да ходи във въшния "кенеф" на село, защото му е разпрана вмирисаната дупара от "десни", "джендъри", "еврогеюви", "кравари", "българи", както и от рушлямските му господари! ХАХАХАХАХАХАХА Жалки безродни БОКЛУЦИ, вземайте си МОЧА, Мутрофанката и заминавайте в любимата ви Мадушка! ВЪН!!!
  • 33
    2
    До Българина
    Ние винаги подкрепяме за сметка на нашите загуби и невъзвръщаеми текучества в следствие марионетките в НС.,А твоите румънски братя ще ти тикнат празната глава в ИнСиНеРаТоРа който ще цъфне в Гюргево.От 1980 г. до 1989 ги боля мазният мамалигарски кур за "Братята им от България".Хората от Русе избягаха по болест в Сандански,Трявна,Елена,Велинград да се лекуват и живеят.Това са братята дето ще им ближеш кебапчето с чесън,кенеф такъв глупав.15 години тровиха Русенци.Имаше диагноза"Русенски бял дроб" и не вземаха за пилоти в Долна Метрополия Русенци.Рязбра ли кенеф тъп.Само кенефи се навъдихте от евроатлантическият десен сектор.Запали свещ от мъка по "Верахим",малоумник.Ходи с противогаз.Питай гинеколози и акушери и лекари от ТУБ -диспансер за този отминал "Братски " период Айде кенеф,отивам да сера в кенефа.
  • -27
    1
    Българин
    БРАВО! Трябва да подкрепяме и подпомагаме нашите балкански братя-румънци, гърци и турци! Защото те ще ни отвърнат със същото в критични моменти! Рушлямските марионетки србетата и техните подлоги макетата ДГД!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари