Взрив на газова бутилка подпали апартамент в блок "Шипка"

5
Огнеборците се задъхват от непрекъснато гасене на пожари в Русе и региона
Огнеборците се задъхват от непрекъснато гасене на пожари в Русе и региона Снимка: Дунав мост, архив

Дежурните екипи на пожарната са реагирали на общо 24 сигнала през последните три денонощия

В петък следобед, в 14:18 часа, два екипа от Втора РСПБЗН и от Първа РСПБЗН в Русе са пратени на сигнал за възникнало горене в апартамент на ул. "Неофит Рилски", в бл. "Шипка". При отиване на адреса е установено, че гори стая в апартамент и е имало леко пламъчно горене на терасата на жилището.

В апартамента е възникнал взрив вследствие на загазоване от бутилка за пропанбутан, подвързана към котлон. Собственикът (81 г.) е получил изгаряния и е откаран в УМБАЛ-Медика за лечение. Предполага се, че до инцидента се е стигнало, заради техническа неизправност.

В петък, между 10:37 и 11:35 часа, огнеборци от Втора РСПБЗН са ликвидирали запалване, възникнало в лек автомобил на ул. "Пазарна" в Русе. Лекият автомобил с марка „Мерцедес“ се е запалил, заради късо съединение. Пожарникарите са изгасили запалването на площ от около 10 кв.м, като при инцидента е имало разлив на дизелово гориво. Нанесени са леки щети по декоративни елементи на колата.

Доста сигнали за пожари в сухи треви и храсти са посетили дежурните противопожарни екипи през изминалите три денонощия, като такива произшествия е имало в землищата на гр. Ветово, с. Иваново, гр. Бяла, с. Николово, между селата Червена вода и Семерджиево, в землището на с. Щръклево.

В събота, за времето то 11:07 до 12:05 часа, един екип от Първа РСПБЗН – Русе, е реагирал на сигнал за запалена газова бутилка в двор на имот на ул. Видин в Русе. Пламъкът от бутилката е причинил леки обгаряния по дървен навес. Причината е била небрежно боравене с открит огън.

Вечерта в събота, от 20:00 до 23:40 часа, два екипа от Първа РСПБЗН – Русе, заедно с екип от сектор СОД и още един противопожарен автомобил, са участвали в гасенето на сухи треви и храсти на площ от около 18 000 кв.м. в село Щръклево. Пожарът се е разпространил бързо, поради наличието на силен вятър.

Още 8 сигнала за пожари в сухи треви са отработили и вчера огнеборците. По обед е сигнализирано за пожар в сухи треви и храсти в землището на с. Малко Враново. Огнеборците са го потушили на площ от около 400 кв.м.; Между 13:10 и 15:22 часа екип на РСПБЗН–Сливо поле е гасил такъв пожар на площ от около 5000 кв.м. в гр. Сливо поле; От 13:32 до 15:25 часа служители от РСПБЗН –Две могили са работили по гасенето на пожар в сухи треви в землището на с. Обретеник, на площ около 3100 m2; Ветовски пожарникари, от 12:52 до 15:17 часа, са участвали в ликвидиране на пожар в сухи треви и отпадъци в гр. Сеново зад кметството, на площ около 15000 m2; В 15:02 часа два екипа от Втора РСПБЗН са пратени да гасят пожар, възникнал в суха трева и дървена барака в района на ж.к. „Чародейка“ - ул. Изгрев, като произшествието е било ликвидирано на площ около 3100 m2 и е унищожена дървената барака; Сигнали за запалени сухи треви вчера е имало още и за гр. Сеново; гр. Две могили; и за с. Бабово.

На по-голяма площ се е разпрострял пожар в сухи треви и храсти в землището на с. Щръклево вчера, където екипите са работили от 13:19 до 21:10 часа, като са участвали служители от Първа РСПБЗН, ССОД-Русе и РСПБЗН –Две могили. Произшествието е ликвидирано на площ около 85 000 m2, като за разрастването му на по-голяма площ е способствал силният вятър.

В 14:42 часа екип от Първа РСПБЗН е пратен за съдействие при отваряне на врата на апартамент, тъй като живущата там възрастна жена не можела да отвори жилището.

В 18:08 часа огнеборци от Втора РСПБЗН са реагирали на сигнал за запалени отпадъци в гр. Русе, подлез на бул. България. Изгасили са го на площ от около един кв.м.

Тази нощ, от 01:32 до 02:00 часа, екип от ССОД–Русе е ликвидирал възникнал пожар в товарен автомобил на главен път I-5 / Русе-Бяла, в района на разклона за с. Пиргово. При инцидента са унищожени три от гумите на товарното возило.

Сутринта в 05:23 часа в дежурната на РДПБЗН, чрез тел. 112, е получено съобщение за пожар в апартамент в гр. Русе, на ул. Плиска в бл. „Вида“, но при пристигане на място се е оказало, че произшествие няма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари