ВСС започва дебата за освобождаването на Гешев

0
Според главния прокурор мотивите за това искане са извън съдебната власт
Според главния прокурор мотивите за това искане са извън съдебната власт Снимка: Прокуратура на Република България

Според главния прокурор мотивите за това искане са извън съдебната власт

Висшият съдебен съвет (ВСС) ще разгледа по същество двете искания за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев.

Кадровиците обединиха двете искания в едно и вече са се запознали с доказателствата. Очаква се да бъдат изслушани призованите свидетели, информира bTV.

Първото искане е за нарушение на служебните задължения във връзка с разследването на взрива срещу кортежа му, а второто за изказване на Гешев, в което той нарича българските политици „боклук“.

Според Иван Гешев мотивите за прекратяване на мандата му защитават интереси извън съдебната власт.

В края на май той внесе в Конституционния съд (КС) питане дали ВСС с изтекъл мандат може да взима кадрови решения, сред които и смяна на главния прокурор. КС образува дело по това питане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари