Всички мъже над 18 години в запаса!

4
В момента в запаса и в резерва на армията влизат единствено хора, които са минали минимална военна подготовка и са положили клетва
В момента в запаса и в резерва на армията влизат единствено хора, които са минали минимална военна подготовка и са положили клетва

Всички мъже, навършили 18 години, да бъдат вписвани директно в запаса на армията ни и да се водят на отчет.

Това е едно от предложенията за промени в Закона за резерва на Въоръжените сили, информира вестник "Труд".

В момента в запаса и в резерва на армията влизат единствено хора, които са минали минимална военна подготовка и са положили клетва.

Новите предложения са направени от представителите на Централното военно окръжие и съюза на бившите офицери и сержанти „Клуб 199“.

Предлага се още гражданите, желаещи да придобият военна специалност, да я получават в учебните центрове на Българската армия, а по време на курса да им се полага възнаграждение.

Военните окръжия трябва да планират и изпращат запасни на курс за повишаване на квалификацията им, за което да получават заплащане.

Правителството прие вчера своята законодателна програма, която предвижда приемането на 73 закона. Те са в приоритетни за правителството области като правосъдието, сигурността, отбраната, образованието, земеделието, здравеопазването и др.

Министерството на правосъдието ще представи в МС промени в Закона за съдебната власт, в Гражданския процесуален кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и Наказателния кодекс.

С промени в Търговския закон МП ще се фокусира върху предотвратяването на злоупотреби чрез въвеждането на две последователни нотариални удостоверения - на подписа и съдържанието на документи, с които се прехвърля предприятието като съвкупност от права, задължения и фактически отношения на документи, с които се прехвърлят дружествени дялове и се вземат решения от общите събрания на сътрудниците в ООД.

Разгледаните на правителствено заседание предложения за изменения в Закона за публичните финанси е сред проектите на Министерството на финансите.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, отивам за хляб!
- Може да завали, вземи си едно яке!
- В куфара ми е.

Харесай Дунавмост във Фейсбук