Всички болници в Русе извършват триаж на пациентите

0
Това се наложи поради изискванията до този петък всички лечебни заведения да създадат подобна организация. От проведените разговори с директорите на болниците в региона стана ясно, че такива действия се осъществяват от почти самото начало на пандемията
Това се наложи поради изискванията до този петък всички лечебни заведения да създадат подобна организация. От проведените разговори с директорите на болниците в региона стана ясно, че такива действия се осъществяват от почти самото начало на пандемията

Заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов, който към момента е временно изпълняващ длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб, се запозна с подготовката на лечебните заведения в Русенско по осъществяване на триажната дейност на пациенти с евентуална коронавирусна инфекция

Това се наложи поради изискванията до този петък всички лечебни заведения да създадат подобна организация. От проведените разговори с директорите на болниците в региона стана ясно, че такива действия се осъществяват от почти самото начало на пандемията.

Още от месец март е разположен по един фургон пред всеки от двата входа на Университетска болница „Медика Русе“. Там извършват разпределение на всички пациенти, които предстои да бъдат хоспитализирани. Целта е по този начин да не се допусне разпространение на заразата в отделенията на болницата.

В другата Университетска болница „Канев“ е в процес на обособяване триажна зала. Тя ще се намира в непосредствена близост до спешното отделение на партера в лечебното заведение.

В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, както и в болницата в Бяла „Юлия Вревска“ също провеждат подобен тип мероприятия. Преди хоспитализация в двете лечебни заведения на всички пациенти се измерва телесната температура, а също така те биват подробно разпитвани за оплакванията си. В Бяла дори на всеки пациент измерват и кислородното насищане. В случай, че се установи човек с повишена телена температура, по-ниско от нормалното кислородно насищане или пък има оплаквания близки до тези на COVID-19, то веднага му бива правен бърз тест за коронавирус.

Припомняме, че по-рано през деня стана ясно, че до края на седмицата в област Русе ще бъдат разкрити още 56 легла, като 52 от тях ще бъдат в двете университетски болници в Русе. Останалите 4 са предвидени за Бяла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари