Всеки ден беше ад. Плачех всяка нощ!

0
Чувствах се като човешка измет
Чувствах се като човешка измет Снимка: Кадър YouTube

Южна Корея се опитва да разбере как известна севернокорейска бежанка се е появила в неделя по телевизията в Северна Корея, за да разкаже за "ада" на капиталистическия Юг, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Лим Джи-хьон, на възраст около 20 години, пристигна в Южна Корея през 2014 г. и бързо стана публична личност, която редовно бе канена в предавания за бежанците от Северна Корея.

В неделя обаче тя се появи на излъчен по севернокорейската телевизия видеоматериал, в който разказва как представите й за живота в Южна Корея били откъснати от действителността.

"Заминах в Южна Корея с фантазията, че ще се храня добре и ще живея добре, но Югът не беше мястото, което си представях", казва тя и уточнява, че се надявала да стане актриса в Южна Корея.

"Всеки ден в Юга беше ад. Плачех всяка нощ и си мислех за родината и за родителите ми в Северна (Корея)", добавя тя.

Лим Джи-хьон обвинява южнокорейска телевизия, че я накарала да лъже за живота й в КНДР.

"Всичко, което казах по телевизията, беше написано, за да представи севернокорейците като невежи и глупави варвари", казва тя и добавя, че се чувствала като "човешка измет".

Лим обяснява, че "се прибрала у дома" миналия месец и сега живее със семейството си в западния град Анджу.

Не се знае обаче дали севернокорейката се е върнала доброволно.

Южнокорейските медии допускат, че тя може да е била отвлечена на границата между Китай и КНДР при опит да се срещне със свои роднини, отбелязва АФП.

Южнокорейската полиция е посетила нейното жилище и е прегледала банковите й извлечения. Тя заяви, че няма признаци Лим да е решила да промени живота си и да се върне в Северна Корея.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари