Северна Корея: Войната е неизбежна!

0
Вашингтон се подготвя за удар по КНДР?
Вашингтон се подготвя за удар по КНДР? Снимка: ЕПА / БГНЕС

Съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея, както и неотдавнашните заявления на американски правителствени служители показват, че Вашингтон се подготвя за удар по Северна Корея.

Това се изтъква в съобщение на официозната новинарска агенция на КНДР, позовавайки се на изказване от севернокорейското външно министерство.

Севернокорейските дипломати са подчертали, че "войнствените заявления на американски политици и ученията, насочени срещу КНДР, предизвикват тревога".

От външното ведомство на КНДР изтъкват още, че изявленията на американските официални представители са предупреждение за това, че КНДР трябва да се подготвя за война на Корейския полуостров.

Според севернокорейските дипломати днес имало само един открит въпрос: кога започва войната. В Пхенян увериха, че не желаели въоръжена конфронтация, но няма да я избегнат.

Съвместните американско-южнокорейски учения под наслов "Бдителен ас" започнаха на 4 декември и ще продължат до утре (8 декември). Тези съвмести маневри са най-големите в историята.

Ученията на САЩ и Южна Корея се провеждат на фона на ракетните изпитания на Северна Корея, последното от които беше проведено в края на ноември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари