Всеки четвърти ислямист в Германия е турчин

0
В абсолютни цифри те наброяват 190 души
В абсолютни цифри те наброяват 190 души

Всеки четвърти ислямист от Германия, който до края на 2015 г. е заминал за контролираните от близкоизточната радикална групировка "Ислямска държава", има турски корени.

Това стана ясно от отговор на федералното правителство в Берлин на запитване на "Левите" в Бундестага, съобщава изданието Der Spiegel, цитирано от Фокус.
"Според констатациите на службите за сигурност около една четвърт от 760 германски ислямисти, които до края на 2015 г. са отпътували към Сирия или Ирак, имат турско гражданство или турски произход", става ясно от отговора на управляващите в Берлин.

В абсолютни цифри те наброяват 190 души. На фона на общия брой на мюсюлманите в Германия с турски произход може да бъде направено заключението, че тяхната група е по-слабо представена в сравнение с други, отбелязват от редакцията.

През настоящата година броят на тези, които от Германия пътуват към контролираните от "Ислямска държава" зони, се е повишил рязко. Според Федералната служба за защита на Конституцията от средата на май най-малко 820 ислямисти от ФРГ са заминали за Сирия и Ирак.

В края на юни бе посочено, че една трета от около 820 души са се завърнали обратно в Германия, сочат данни на Федералната криминална служба. В зоната на военни действия с близкоизточната групировка са загинали 140 души.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари