Все повече търговци в Русе прекратяват разрешителните си заради мерките

1
Притесненията са, че прекратяването ще донесе още по-голям спад в приходите на общината, тъй като всяко разрешително е обвързано с такса
Притесненията са, че прекратяването ще донесе още по-голям спад в приходите на общината, тъй като всяко разрешително е обвързано с такса Снимка: БГНЕС

Все повече търговци подават заявления в община Русе, с които искат да прекратят разрешителните си за търговска дейност, съобщиха от общинска администрация.

Това е свързано с ограничителните мерки, които бяха удължени от държавата до 31 януари. Притесненията са, че прекратяването ще донесе още по-голям спад в приходите на общината, тъй като всяко разрешително е обвързано с такса.

В момента върви и преизчисляване на наемните вносни на наемателите, които ползват общински обекти и дейността им е засегната от мерките. На декемврийската сесия Общинският съвет прие предложението на кмета Пенчо Милков те да бъдат освободени от такса за периода, в който дейността им е спряна със заповедта на здравното министерство. Това също ще донесе минус в очакваните приходи в общинския бюджет.

Обстоен анализ на загубите ще бъде извършен след нормализиране на обстановката, заяви кметът Пенчо Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари