Иван Белчев: Не съм съгласен с Пенчо Милков относно законопроекта за такса Дунав мост

4
Защо бе отхвърлено предложението част от таксата да остава в бюджета на Община Русе?
Защо бе отхвърлено предложението част от таксата да остава в бюджета на Община Русе?

Нито лев от приходите от таксата мост няма да постъпва в бюджета на Община Русе

Депутатът от "Демократична България" Иван Белчев внесе законопроект част от такса Дунав мост да остава в Русе, който обаче не бе подкрепен от парламента. Кметът на Русе разкритикува проекта, като заяви, че не е добре написан. В отговор Белчев написа следното във Фейсбук:

"Не съм съгласен с изказването на кмета на Русе Пенчо Милков относно нашия законопроект част от такса Дунав мост да остава в Русе - "Ние да не сме русенска република, ще внесеш законопроект да ти дават на теб пари. Тези тирове, за да дойдат тук, мачкат територията на цялата страна.

Законопроектът, който може да бъде утвърден... (е) Русе като граничен град трябва да види своя интерес през интереса на другите гранични градове и да каже така – от всички такси не да ни дават на калпак ... еднакви пари от държавата, идващи от съоръженията. За граничните градове да се дават по коефициент, т.е. повече пари. За градовете, през които минават тировете - коефициент по-нисък от граничен град, но по-висок от другите.“

Тоест според кмета Милков всички градове, през които минава трафика, трябва да получават повече пари отсега, а тези, които са гранични градове най-много. Това е законодателната промяна, върху която той работи. Бих я подкрепил, звучи логично. Но...

Предвид струпването на тирове, задръстванията, невъзможността на жителите на Русе, Мартен, Николово, Сандрово, Сливо поле и др. да се придвижват свободно, замърсяването на въздуха, рушенето на общински пътища, шума на цели квартали в Русе, катастрофите заради силния трафик, не бих пренебрегнал нашия законопроект и не бих го определил с думите на Пенчо Милков - "Законопроектът за такса мост е внесен, за да бъде отхвърлен"

Нашето предложение е вече подобрено и с дефиниран минимален процент, който да остава в Община Русе. Същото ще се отнася и за всички общини, които имат или ще имат такива съоръжения (мостове, тунели и/или планински проходи), за които ще се дължи такса и трафика носи негативни последици за общините. Добър пример дава Гюргево, където определени проценти от такса мост остава в общината.

Русе може да използва парите за подобряване на пътя и неговото разширяване, шумоизолиращи пана по бул. България, работещо осветление по пътищата, почистване, залесяване, а защо не и за нуждите на самия град.

В никакъв случай не се отказваме от внасянето отново на подобреното ни предложение. Предварително на всички русенски депутати ще обясня, че тези пари няма да се харчат от настоящия кмет и настоящите общински съветници, а от тези, които ще бъдат избрани на предстоящите местни избори, т.е. най-вероятно от парламентарно представените в момента.

Каузата е за Русе!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    Намерен е изходът
    Белчев и сие отиват на Дунав мост с кесийки и започват да събират таксите, за да ги дадат на община Русе. После ще направят промянъв трансфера за разлика от една друга партия, вместо в чували и куфари, ще изпращат "даренията" в кесийки и в криптовалута. Иновативни са тези юнаци.
  • 7
    6
    Еколог
    Белчев, като гледам законопроекта който сте внесли от мозъчния тръст на ДъйБъ - слагайте си кесийките с чистия въздух на главите, стиснете покрай врата с две ръце и дишайте 30 минути.....
  • 13
    5
    Групенфюрер Мюлер
    Гледам тези двете жалки карикатури, изживяващи се за същински титани на мисълта, а всъщност виждам двама майстори на спорта по нищо-правене! Единия с 250 страници отчет как за 3 години съсипа цял един град с правене на нищо, другият с пресконференция в която да обяснява как е свършил същото нищо като депутат ... но за 3 месеца! Явно наистина в този някога прекрасен и пълен с мислещи хора град, са останали само по-големи зеленчуци от тия двамата. Това обяснява факта защо че им вярват и ги избират!
  • 14
    4
    А сигурен ли сте
    Говорите за следващо внасяне на променен законопроект. А сигурен ли сте, че след всичките Ви пиар акции без резултат ще бъдете в Парламента?! Изглежда някакси самонадеяно и нагло. Вероятно подлъганите гласоподаватели няма да допуснат грешка втори път.
  • 7
    3
    Верно ли
    Като споменавате Гюргево, посочете закон или законодателство, което урежда отчисления от таксите за преминаване през моста. Не да правите жалки опити за внасяне на текстове за промени в закон на принципа "проба - грешка", а да има компетентни, обосновани и юридически издържани предложения. Тогава ще ви подкрепят всички. А не както сега да оправдавате некомпетентността си с гласуването на другите партии и да създавате истерия и противопоставяне в сред гражданите и в обществото.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари