Все повече работодатели в Русе искат да наемат непълнолетни

1
Тийнейджърите изявяват желание да работят и в строителството, обясни директорът на Инспекцията по труда в Русе Ирена Николаева
Тийнейджърите изявяват желание да работят и в строителството, обясни директорът на Инспекцията по труда в Русе Ирена Николаева Видео: Кис 13

Тийнейджърите изявяват желание да работят и в строителството

Увеличава се търсенето на непълнолетни като работна ръка в Русе.

Досега от Инспекцията по труда са получили 160 искания от работодатели, като за същия период на миналата година те са били 120.

Най-много непълнолетни се търсят за ресторанти и заведения, обясни директорът на Инспекцията по труда в Русе Ирена Николаева, цитирана от телевизия КИС 13.

През тази година обаче се имало и търсене на непълнолетни за работа в строителството.

Работодателите трябва да спазват някои изисквания при наемането на непълнолетни, напомнят още от Инспекцията по труда.

В повечето случаи инспекторите не откриват нарушения при проверки на работодателите, които наемат непълнолетни. Не са установявани и случаи на наемане на непълнолетни без разрешение от Инспекцията по труда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    daskal
    Те пък непълнолетните като са се юрнали да работят...
  • 4
    4
    Мm123
    Незнам как могат да допуснат детски труд да се експортира тез рабодатели нямат ли срама да търсят евтина работна ръка вместо да дигнат заплати стига сте ни правели на глупаци
  • 10
    3
    БОЦко
    Голяма уста за строителство в Русе се е отворила напоследък. В старата част на града, на всяко парченце земя между съществуващите сгради - нов строеж. И защо ли? Та откъде да намерят работна ръка!
  • 10
    2
    Ф16
    Искат да намерят някой на който ще плащат по малко....
  • 11
    1
    LOL
    Свършиха робите ли драги робовладетели, пардон работодатели? И циганите вече не искат да ви работят за без пари по строежите. И как да е другоядче като шефчето всяка година купува нова луксозна кола да се прави на голямата работа...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари