Все по-голяма ножица се отваря между цените на храните в отделните градове у нас

0
"Свидетели сме на постоянен темп на нарастване на цените при млечните продукти и месопреработката в следствие на сериозния конкурентен сблъсък", заяви Владимир Иванов
"Свидетели сме на постоянен темп на нарастване на цените при млечните продукти и месопреработката в следствие на сериозния конкурентен сблъсък", заяви Владимир Иванов Видео: NOVA NEWS

Коментар на шефа на стоковите борси и тържища Владимир Иванов

Въпреки незначителното поевтиняване на хранителни продукти, ценовата ножица продължава да се разтваря за десетте основни храни. Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища Владимир Иванов обясни в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS откъде идва разминаването.

В отделните райони се гледат най-ниските и най-високите проявления. В такива случаи има правило- в по-големите търговски центрове има най-ниските цени, съобразено с качеството. Например може да намерим олио на цена до 8 лева за литър в малки населени места, а в големите градове цената да е около 4 лева. Средната цена на олиото иначе, след изживения пик, е около 5 лева за литър. Свидетели сме на постоянен темп на нарастване на цените при млечните продукти и месопреработката в следствие на сериозния конкурентен сблъсък. Там няма да има стабилизиране, докато не видим равновесие в цените на енергийните ресурси”, уточни той.

По думите му при плодовете и зеленчуците изглежда е минат пика на най-високите равнища за пролетта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари