"Все пак това са над 50 деца": Учителка уреди влак с обаждане до Николай Денков

3
Премиерът се обади на министър Гвоздейков и нещата бяха уредени, обясни Бисерка Йовчева
Премиерът се обади на министър Гвоздейков и нещата бяха уредени, обясни Бисерка Йовчева Снимка: БНТ / архив

Премиерът се обади на министър Гвоздейков и нещата бяха уредени, обясни Бисерка Йовчева

Над 30 големи аварии са отстранени до момента по жп мрежата, съобщиха от Националната компания "Железопътна инфраструктура". Основните проблеми са причинени от паднали дървета и далекопроводи. Часове наред пътниците останаха блокирани по ж.п. гарите и в закъсняващите влакове. Някои все още чакат, без да знаят дали ще пътуват. Сред потърпевшите беше и група от 50 ученици, чийто проблем беше решен с обаждане до премиера.

70 отмени влакове и 31 със закъснения. Част от тях потеглиха часове след обявеното по разписание време. А за друга - на информационните табла е обявено неопределено закъснение.

"Обясненията, които чух до момента бяха, че има паднало дърво, замръзнали стрелки. След това каза, че няма напрежение", разказа пътничка, предаде БНТ.

В капана на лошото време попаднаха и 50 деца от Североизточна България, които са дошли на турнир по информатика в столицата. След 4 часа чакане на гарата и липса на решение от страна на БДЖ, ръководителката им Бисерка Йовчева, взема нещата в свои ръце.

"Като видях, че има опасност да се забавят, а все пак това са деца, над 50, които сега натоварихме във влака, си позволих да се обадя на акад. Денков, към когото изказвам огромни благодарности, той се обади на министър Гвоздейков и нещата бяха уредени. Влакът е композиран и чакаме всеки момент да тръгнем", обясни учителката по информатика Бисерка Йовчева.

Преди това от БДЖ обясниха, че единственото, което могат да направят, е да върнат парите на пътниците. От Националната компания "Железопътна инфраструктура" заявиха, че един от основните проблеми по ж.п. линиите са падналите клони.

"Те падат върху линията или върху контактната мрежа. В единия случай се получава късно съединение. В другия случай - падат върху релсите. Нашите екипи са на терен от полунощ и досега не са спирали да работят. Отстранени са над 30 тежки аварии", обясни Емил Симеонов, главен ревизор по безопасността НК "Железопътна инфраструктура".

До края на утрешния ден проблемите се очаква да бъдат отстранени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Sтанко
    Дайте номера на всички, че да може ВСИЧКИ да изразяваме благодарността си към този нещастен човечец, който "урежда" - щом му се обади някой.... Човека не знае на кой свят се намира, а ние чакаме да ни управлява
  • 0
    1
    Иван
    Браво!!!Все пак е са боклуците,тъпи от Герб...умния човек е ,умен
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари