Все още не е ясна причината за смъртта на кмета на Якоруда

0
Според близките на намерения с огнестрелна рана в главата кмет обаче, няма причина той да посегне на живота си
Според близките на намерения с огнестрелна рана в главата кмет обаче, няма причина той да посегне на живота си Снимка: БНТ

Според близките на намерения с огнестрелна рана в главата кмет обаче, няма причина той да посегне на живота си

Самоубийство е една от основните версии, по която работи районната прокуратура в Благоевград във връзка със смъртта на кмета на Якоруда Нуредин Кафелов. Според близките на намерения с огнестрелна рана в главата кмет обаче, няма причина той да посегне на живота си, предава БНТ.

Малко след обедната почивка вчера, Нуредин Кафелов предупредил шофьора си, че имал работа във вилната зона "Трещеник" и щял да се върне бързо. Часове по-късно обаче, след като телефонът му бил изключен, шофьорът тръгва да го търси и го намира в гората с огнестрелна рана в областта на главата.

"Всички находки от извършения оглед сочат самоубийство. Но разбира се като всяка досъдебно производство си работи и другите версии, като склоняване към самоубийство, разбира се и убийство", каза Костадин Чилев - заместник-районен прокурор на Благоевград.

От прокуратурата казаха още, че автомобилът на Нуредин Кафелов е бил отключен, а тялото му намерено на задната седалка.

Поясниха, че не е имало следи за наличието на други хора в колата. Установено е , че по телефона на кмета, управлявал 4 мандата общината, е имало дупки от куршуми.

След проведените разпити на служители в общината и близки на Кафелов, част от тях споделили че през последните дни кметът е бил видимо притеснен. Други роднини и жители на Якоруда обаче, отричат той да се е държал странно.

Преди няколко месеца, разследване срещу Кафелов започнаха от КПКОНПИ след получени сигнали, че е обявявал обществени поръчки в полза на свои близки, включително и съпругата си. Проверките в Якоруда коментира единствено Ваня Гатдерова, която е един от малкото политически опоненти изправила се в битка за кметския пост срещу Нуредин Кафелов през 2019 година.

"На последната сесия не дойде преди 2 седмици, нямаше го, беше пътувал за София. Не съм го срещала. Знам, че имаше проверки от много инстанции, но не съм наясно какво се е случвало във времето и нямам представа. Работата на Общинския съвет и работата на общинска администрация са две различни неща", каза Ваня Гатдерова, общински съветник.

Според наши източници в КПКОНПИ са водени няколко производства за конфликт на интереси по различни сигнали срещу кмета на Якоруда Нуредин Кафелов. Водено е и разследване за злоупотреба със служебно положение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари