Откриха мъртъв кмета на Якоруда

0
Нуредин Кафелов бе проверяван за корупция
Нуредин Кафелов бе проверяван за корупция

Нуредин Кафелов е намерен в автомобила му с прострелна рана

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е намерен мъртъв, с прострелна рана, в автомобил, съобщиха от МВР.

Към мястото са изпратени криминалисти, за да извършат оглед. Няма категорична информация дали градоначалникът е убит или става дума за самоубийство.

От МВР допълват, че кметът на Якоруда има разрешително за използване на два вида оръжия.

Кафелов е избран от листата на ДПС. Преди да стане кмет, беше в ръководството на Комисията за финансов надзор. Освен това той е проверяван от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) заради евентуален конфликт на интереси.

Припомняме ви, че през лятото на 2022 г. КПКОНПИ започна разследване срещу Кафелов. Тъстът и тъщата на якорудския кмет Нуредин Кафелов от години снабдяват сградата на администрацията, селските кметства, детските градини, училищата и Дневния център за деца с увреждания с интернет, перилни, почистващи и дезинфекционни препарати. Поръчките се правят, без да се обявяват предварително процедури по ЗОП, и всяка от тях може да бъде установена чрез изискване на фактурите между община Якоруда и двете фирми, чрез които родителите на кметската съпруга осъществяват дейността. Това е сигналът, регистриран на 18 юни в Комисията за конфликт на интереси. В него авторът му е дал сведения за фирмите, взети от Търговския регистър, за да облекчи Антикорупционната комисия в разследването срещу кмета на Якоруда Нуредин Кафелов за конфликт на интереси.

Нуредин Кафелов е роден на 01 януари 1958 г. в гр. Якоруда. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в гр. София. Магистър - строителен инженер по промишлено и гражданско строителство. Завършва и Икономическия институт "Карл Маркс".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари