Вратите на Обществения съвет по околна среда са отворени за всички русенци

0
Срокът за подаване на заявления за членство е до 10 февруари
Срокът за подаване на заявления за членство е до 10 февруари

10 февруари е крайният срок, който граждани и общинска администрация определиха за всички желаещи да подадат заявление за членство в Обществения съвет по околна среда.

Това бе решено на вчерашното заседание, на което бе обсъден правилникът за дейността на новата структура.

Вратите на този обществен съвет трябва да са отворени за всеки човек в общината ни, който се интересува от темите на околната среда“, каза кметът Пенчо Милков.

В хода на дискусията стана ясно, че присъстващите настояват в съвета да влизат граждани, представители на НПО, общинската администрация, научните/академични среди, бизнеса и други държавни институции, когато включените в дневния ред въпроси са от тяхната компетентност.

Новата структура стимулира гражданското участие и дава свобода на русенци да реализират дейности и да излизат с официални предложения, свързани с опазването на околната среда към кмета на Община Русе, съгласно неговите правомощия.

Всички граждани, които имат желание да станат членове на Обществения съвет по околна среда, могат да подадат писмено заявление до кмета на Община Русе в свободен текст на имейл [email protected] до следващия четвъртък (10 февруари).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Русенец
    До 2: По подобни въпроси следва да вземат отношение компетентни хора от нея област. Проблемът е в това, че може да се намърдат хора, нямащи никаква компетенция по въпросите в тази сфера, но пък послушно съгласяващи се с предложенията на други. Така може да се имитира гражданско вмешателство и съобразяване с гласът на народа, без особено положителен ефект за обществото. Интересен е и въпросът, който повдигаш, че градоначалниците ни не работят безплатно за благото на съгражданите си, но очакват от съгражданите си да работят безплатно за общото благо. А те само ще се изтъпанчат на трибуната, да представят добрите идеи пред обществото, че да трупат точки за следващите избори.
  • 2
    2
    Гражданин
    Поражда се в мен въпрос- разбирам основанието “обичаме Русе”, но всеки специалист, който може да изкаже компетентно мнение и да даде работещо предложение едва ли ще изостави всичкия си платен труд за да работи безвъзмездно за благото на общината. Ние гражданите предположения, предложения и т.н можем да даваме, но дали ще са компетентни и дали ще доведат до заветната цел???? Иначе си остава говорилня, в която всеки да се “излее” и затрудняване на администрацията, която да обяснява дали е възможно или невъзможно; ефективно или неефективно. Не съм привърженик на подобни безсмислени трудове.
  • 4
    1
    Русенец
    Какви правомощия могат да имат гражданите, като членове на този съвет? Могат ли да правят предложения, да влияят на решения, да променят такива?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари