Володимир Зеленски: Взех решение да сменя министъра на отбраната

0
Новият министър е Рустем Умеров, обяви украинският президент
Новият министър е Рустем Умеров, обяви украинският президент

Новият министър е Рустем Умеров, обяви украинският президент

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че министърът на отбраната Олекси Резников трябва да напусне поста си, а министерството се нуждае от нови подходи и други формати на взаимодействие с военните и обществото.

"Тази седмица парламентът ще бъде предложен да приеме и кадрово решение. Искам да очертая това още сега. Реших да заменя министъра на отбраната на Украйна. Алексей Резников премина тези повече от 550 дни пълномащабна война. Вярвам, че министерството има нужда от нови подходи и други формати, за да взаимодейства както с военните, така и с обществото. Сега шефът на министерството е с Рустем Умеров. Върховната Рада на Украйна познава добре този човек, а г-н Умеров няма нужда от допълнителни представителства. Очаквам парламентът да подкрепи този кандидат", обяви Володимир Зеленски по време на обръщение в края на 557-ия ден на войната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    ето ти и още
    Бившият шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс играе приблизително същата роля. Сега той призовава коментаторите да "умерят своя песимизъм" и е изненадан от очакванията им за бързи победи. Сякаш лично Петреъс, ден преди началото на прословутата „украинска контраофанзива“, не убеждаваше западната публика, че „всичко ще се реши в рамките на 72-96 часа“.
  • -1
    3
    до 2
    А ти много четеш УНИАН и останалите органи на ЦИПСО! Мога да ти напомня какво приказваше зеления за „контранаступа“ например-Владимир Зеленски обяви намерението си да прекара лятната си ваканция в Крим през 2023 г. Или пък говорещата глава на всички западни телевизионни канали, американският генерал в оставка Бен Ходжис, който ден и нощ коментираше ситуацията на фронта, до пролетта на тази година постоянно повтаряше, че „Крим ще бъде освободен преди края на лятото на 2023 г. " Лятото свърши и сега западните медии тръбят: „Успехите на Украйна на Южния фронт може да отворят пътя към Крим“.Най-забавното нещо е как същите тези говорещи глави сега се нахвърлят гневно на тези, които задават неудобни въпроси за това къде са тези обещани "победи". Съветникът на канцеларията на президента на Украйна Михайло Подоляк наскоро обвини тези критици в „инфантилност" и посъветва „да гледат по-малко Рамбо". А лично той на 28 ноември миналата година обеща на цяла Украйна, че „след шест месеца ще се разхождате на любимата си крайбрежна улица в Ялта“. Дори добави думата „гарантирам“. А сега нарича „инфантили“ онези, които напомнят за тези „гаранции“. Така че Путин и той си седи в бункера, чака някой от ЦИПСО да каже кага да излезе!
  • 2
    2
    До 1
    Твоя Вова от бункера излиза ли,че да му диша във врата?
  • 3
    1
    Офффф,
    Дрогиран копелдак! Вова Путин отдавна ти диша във врата! Малко ти остана да „царуваш“! Жалко за обикновените руски и украински момчета!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари