Володимир Зеленски уволнява всички шефове на военни окръжия заради корупция

0
Украинският президент заяви, че проверка на окръжията е разкрила признаци за злоупотреби със служебно положение
Украинският президент заяви, че проверка на окръжията е разкрила признаци за злоупотреби със служебно положение

Украинският президент заяви, че проверка на окръжията е разкрила признаци за злоупотреби със служебно положение

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че ще бъдат освободени от длъжност началниците на всички областни военни центрове за набиране на военнослужещи в Украйна поради опасения от корупция, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Зеленски заяви, че проверка на украинските военни окръжия е разкрила признаци за злоупотреби със служебно положение, вариращи от незаконно обогатяване до прехвърляне зад граница, въпреки военновременната забрана, на мъже, подлежащи на мобилизация.

Тази система, трябва да се управлява от хора, които знаят точно какво е война и защо цинизмът и подкупничеството по време на война е държавна измяна“, каза той.

Киев превърна борбата с корупцията в свой ключов приоритет във войната с Русия и процеса за присъединяване към ЕС.

Зеленски обяви, че главнокомандващият украинските сили ген. Валерий Залужни ще бъде натоварен с изпълнението на решението, и че новите кандидати за освободените длъжности първо ще бъдат проверявани от службата за контраразузнаване СБУ.

18 месеца след началото на войната с Русия Украйна се сблъсква с предизвикателства при попълването на личния състав на армията, която периодично е разтърсвана от скандали, разкриващи корупция и лоши практики при набирането на военнослужещи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    фена на Путин
    няма кой да се бие за америка. това е положението. мреш за статистика с която изнудват пари и оръжия които пък се крадат на всички посоки. щом в Мали и Буркина Фасо намериха натовски оръжия нещата са ясни.
  • 9
    1
    Старшината на ротатата
    Да си попълни щата от нашите - тука няма корумпирани началници:) Армията ни се състои от жени и женчовци. Поне там ще видят що е оръжие, щот тука са въоръжени с химикалки и дамски превръзки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари