Александър Лукашенко: Предупредих Евгений Пригожин да внимава

0
Президентът на Беларус не допуска Владимир Путин да стои зад самолетната катастрофа, в която загина ръководителя на „Вагнер“
Президентът на Беларус не допуска Владимир Путин да стои зад самолетната катастрофа, в която загина ръководителя на „Вагнер“ Снимка: © РИА Новости / Дмитрий Астахов

Президентът на Беларус не допуска Владимир Путин да стои зад самолетната катастрофа, в която загина ръководителя на „Вагнер“

Предупреждавах Евгений Пригожин да внимава и настоявах „Вагнер“ да остане в Беларус. Това каза президентът на Беларус Александър Лукашенко, предава Ройтерс, цитирана от bTV.

Руският президент Владимир Путин обеща „да смаже“ военния бунт на Пригожин от юни, но часове по-късно бе постигната сделка, която позволяваше на Пригожин и войници на частната армия да отидат в Беларус.

Лукашенко обясни, че неколкократно е предупреждавал Пригожин за възможността да бъде извършено покушение. Въпреки това президентът не Беларус на допуска Владимир Путин да стои зад самолетната катастрофа, в която загина ръководителя на „Вагнер“.

Познавам Путин. Той е пресметлив, много спокоен. Не мога да си представя, че Путин го е направил и Путин трябва да бъде обвиняван. Просто е много непрофесионално извършено“, подчерта Лукашенко.

Според него „Вагнер“ ще продължи да действа, но на територията на Беларус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    kkkkk
    Путин поръча Пригожин. Путин убиец.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари