Володимир Зеленски: Не може да има край на войната, ако не си върнем всички територии

0
Ако някой може да ни предложи начин за деокупация на Крим не по военен път, аз съм изцяло "за", обясни украинският президент
Ако някой може да ни предложи начин за деокупация на Крим не по военен път, аз съм изцяло "за", обясни украинският президент Снимка: Личен архив

Ако някой може да ни предложи начин за деокупация на Крим не по военен път, аз съм изцяло "за", обясни украинският президент

Украинският президент Зеленски казва в интервю пред Financial Times, че Украйна смята да си върне всички завладени територии, включително Крим.

"Ние сме длъжни да се върнем всички земи, защото смятам че бойното поле е пътят, където няма дипломация. Ако не можете да си върнете всички земи, войната е просто замразена. И е въпрос на време, когато тя ще се възобнови", казва Зеленски. Интервюто е взето в офиса му в Киев, информира вестник СЕГА.

FT отбелязва, че някой западни страни са разтревожени, че всеки опит на Украйна да си върне Крим, анексиран от Русия през 2014 г., ще доведе до ескалация на конфликта, включително може да накара Москва да използва ядрено оръжие.

"Разбирам, че всички са озадачени какво ще стане с Крим. Ако някой може да ни предложи начин за деокупация на Крим не по военен път, аз съм изцяло "за". Но ако решението не предполага деокупация и Крим остане част от Руската федерация, няма смисъл да си губим времето. Това е наистина само загуба на време", казва Зеленски.

Той призовава западните партньори на Украйна да предоставят повече ПВО за защита на критично важната инфраструктура, както и дизелово гориво за аварийните генератори и допълнително газ, за да се компенсира недостига на електроенергия.

На 23 ноември Русия нанесе поредния масиран удар по енергийни обекти в Украйна, в резултат 80 % от страната остана без ток и вода. Според министъра на инфраструктурата Александър Кубраков нужни са няколко стотин милиона долара за възстановяване на енергосистемата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Твоето Име
    Вервай ми друже, със сигурност съм чел повече история от теб и то не само в руски книги. И наиситна се изумявам от упорстването в простотията на хора като Вас. Навсякъде, повсеместно, безогледно и нагло плямпане, "затапване", и прочее и прочее. С повод и без повод: Украина ,Зеленски, Путлер и т.н. Вие сте инфантилни, интелектуално кухи и злобни същественца, които по наистина неразбираеми за мен, и не само за мен причини, превърнахте нета в някаква, клоака, може би е правилно да се напише. Толкова много простотия не бях вижда лдосега. Вервайте ми.
  • -6
    5
    моето име
    Твоето Име, ахахах русофилите имали стил? :) русофилите са едни невежи чели българска история само в руски учебници. гледам и ти май си в това число? :)
  • 7
    4
    Твоето Име
    Като ВИ гледам писанията, приличате на ония малки кученца дето джафкат каот си видят сянката...Жалка работа. Дори и децатав детските градини имат повече акъл от Вас. Пишман натовците и пишан еврЕопейците имам предвид. Русофилите в повечето случаи имат накакъв стил, макар че и там има малоумници, ама вие направо къртите мрака с простотия.Еевалла. Машалла...
  • -10
    3
    daskal
    Този сащник накрая ще превземе и Мацква както е тръгнало! Нашия вожд Владолф Путлер беше подведен от своите продажни сащнически генерали и Орзула, че ще завземе Киев за три дни, а до сега украинците моГилизираха стотина хиляди рушлямски окупаторски орки! Скоро вожда ще легне до сифилистика в мавзолея! ЩЕ!!!
  • -8
    2
    112
    Станко, Ти от Сибирските АБПФК ли си ? Червен си и отзад ...!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари