Володимир Зеленски: Исках контранастъплението да започне много по-рано

0
Със забавянето е била дадена възможност на руските сили да поставят повече мини, допълни украинският президент
Със забавянето е била дадена възможност на руските сили да поставят повече мини, допълни украинският президент Снимка: Фейсбук

Със забавянето е била дадена възможност на руските сили да поставят повече мини, допълни украинският президент

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в интервю за телевизия Си Ен Ен, че е искал контранастъплението срещу руските сили да започне по-рано и че за тази цел е молел западните съюзници да ускорят доставката на оръжия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Исках контранастъплението да започне много по-рано, защото всички разбираха, че ако контранастъплението започне по-рано, то по-голяма част от територията ни ще бъде минирана", каза украинският лидер, като поясни, че със забавянето е била дадена възможност на руските сили да поставят повече мини и да укрепят по-добре защитните си линии.

Според Зеленски трудности на бойното поле са забавили контранастъплението, което има за цел изтласкването на руските сили от териториите в Източна и Южна Украйна, които се намират под техен контрол.

В интервюто за Си Ен Ен Зеленски отново призова съюзниците си да дадат на Украйна по-усъвършенствани оръжия, като например изтребители Ф-16 и ракети с по-голям обсег. Освен това той благодари на Вашингтон и на европейските съюзници за подкрепата.

"Дори не става дума за украинско преимущество в небето, а просто за изравняване на силите с руснаците", изтъкна Зеленски.

Миналата седмица украинският президент каза, че контранастъплението върви по-бавно от желаното, но подчерта, че украинските сили напредват по всички направления, припомня Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    на гадния наркоман
    пожелавам му да умре бавно наркоманския боклук
  • 3
    3
    Sтанко
    День Победы, как он был от нас далёк, Как в костре потухшем таял уголёк. Были версты, обгорелые, в пыли, - Этот день мы приближали как могли. Припев: Этот День Победы Порохом пропах, Это праздник С сединою на висках. Это радость Со слезами на глазах. День Победы! [х3] Дни и ночи у мартеновских печей Не смыкала наша Родина очей. Дни и ночи битву трудную вели - Этот день мы приближали как могли. Припев. Здравствуй, мама, возвратились мы не все... Босиком бы пробежаться по росе! Пол-Европы прошагали, пол-Земли, - Этот день мы приближали как могли.
  • 5
    2
    явертъу
    Сега мините му пречат. А работата е че ги пръскат от бой и дават огромни жертви. Абсолютна месомелачка за украинците е това "контранастъпление".
  • 5
    1
    Stanko
    Може ли да не ни занимавате с утрепки? По-добре питайте пенсионерите по изоставените от държавата села - те какво искат и на тях как да помогнем - тия дето още можем, отколкото да се занимавате със съвременния световен тумор!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари