Румен Радев: България няма да приеме санкции срещу руската ядрена енергия

4
Румен Радев: България няма да приеме санкции срещу руската ядрена енергия

Ако се наложи, ще наложим вето, каза президентът Румен Радев преди Европейския съвет в Брюксел

"България няма да приеме санкция срещу руската ядрена енергия", каза президентът Румен Радев преди началото на извънредния Европейски съвет в Брюксел, предаде bTV. Страната ще наложи вето, ако се стигне до 10-ти пакет санкции срещу Русия, в който е включена ядрената енергия.

„Не можем да приемем санкция в ядрената енергетика, защото това ще повлияе пряко върху нашата ядрена енергетика. Няма как да се случи. Отчитаме всички възможни области, където това може да стане. Но там, където са застрашени пряко нашите интереси, в областта особено на ядрената енергетика, ние сме много внимателни и следим нещата. Ако се наложи, ще наложим вето, каза държавният глава.

Във форума участва и украинският му колега Володимир Зеленски. Той е в Брюксел с една цел – повече оръжия за Украйна. Украинският президент поиска да се срещне отделно или по групи с лидерите на 27-те страни членки и това ще се случи този следобед.

"България ще продължи да подкрепя украинския народ", заяви още Румен Радев, но допълни, че се надява „българското правителство да прояви разум“ и да не допуска изпращане на оръжие отново.

Друга водеща тема в дневния ред на Европейския съвет е миграцията. ЕК вече заяви, че няма да финансира стени по външните граници на ЕС. България обаче ще настоява за финансиране на охрана на българо-турската граница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    до 112
    комплексарче, ти ще си първия дето ще почнеш да ревеш като останем без ток! аман от неграмотници!
  • 4
    3
    112
    Зеленият чорап замириса !
  • 1
    2
    фена на Путин
    Румба, нашите интереси вече ги таковаха през дрехите. Нека се издрискат и върху Руския уран, все отнякъде трябва да започне изтрезняването.
  • 13
    1
    Руската мечка
    Президентът на Русия Владимир Путин се изказа за напускането на западните марки от Русия, като заяви, че им желае „много здраве“ и помаха с ръка. Според Путин чуждестранните компании, които са напуснали руския пазар, „търпят огромни загуби“. „Много от тях, знам го лично, някои го правят без никакво удоволствие. Кой иска да изгуби утвърден бизнес, в който са инвестирани енергия и средства? Дори не става дума за пари – понякога просто мнозина са вложили сърцето и душата си в това, трябва да кажа, че са работили здраво. Но под натиска на своите правителства те са принудени да напуснат, оставяйки след себе си като цяло добро наследство. Оставяйки след себе си производствена инфраструктура, добре обучен персонал“, каза Путин. Той добави, че „нашите компании, предприемачи, които поемат тези предприятия или дори области, продължават тази работа и то доста успешно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари