Володимир Зеленски благодари на България за признаването на Гладомора за геноцид

0
Жестът на солидарност на България винаги ще бъде помнен от Украйна, сподели президентът
Жестът на солидарност на България винаги ще бъде помнен от Украйна, сподели президентът Снимка: Фейсбук

Жестът на солидарност на България винаги ще бъде помнен от Украйна, сподели президентът

"Благодарен съм на българския парламент за това, че призна Гладомора през 1932 - 1933 г. за геноцид на украинския народ. Тази стъпка почита милионите жертви на Гладомора и възстановява историческата справедливост. Жестът на солидарност на България винаги ще бъде помнен от Украйна", написа на английски в официалния си акаунт в Туитър президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Със 134 гласа "за", 26 - "против" и без "въздържал се" българското Народното събрание в общ проект, предложен от комисията по външна политика, обяви Големия глад - Гладомор в Украйна през 1932 - 1933 г. за геноцид и осъди категорично неговите извършители.

С решението се обявява също всяка последна събота на месец ноември за Ден за почит и памет за жертвите на Гладомора в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    3
    Курнел
    Да има ,има био комари,аз ги видях,хапят само руснаци,дресирани са в НАТОвските бази.Строго секретна информация.
  • 6
    2
    Когато историята говори....
    Ще се върнем към 1654 г., годината, в която Украйна е отправила прошение към Русия да бъде присъединена към Руската империя, поради невъзможност да опази границите си от външни нападения. Ако погледнем границите на Украйна по онова време, ще видим, че те са някъде на около 40 километра около Киев. Не-повече, не по–малко. И ето през 1922 г. на Ленин му дошла идеята отново да създаде украинска държава в рамките на Съветска Русия. И понеже това само около Киев му се сторило много малко, притурил значителна територия от Русия. Впоследствие и Сталин като видял, че Украинската федерация не може да се изхрани сама, добавил допълнително територия от Русия, Полша, Унгария, Румъния и Беларус. Впоследствие Хрушчов във връзка с 300 годишнината от присъединяването на Украйна към Русия добавил Кримския полуостров. Оказва се, че 78 % от територията на днешна Украйна е все подаръци от Русия. Но какво прави в момента Украйна? Върху подарената от Русия земя е изградила 74 бази на НАТО, 27 биолаборатории и 14 завода за кемтрейс. И всичко това в нарушение на споразумението за гарантиране суверинитета на Украйна от 1994 г., в който и Русия е един от гарантите. В това споразумение Украйна е поела ангажимент с нищо да не вреди на съседката си Русия, а Украйна в същото време с американска техническа помощ /американски ядрени центрофуги/ е била на прага на изработването на свое ядрено оръжие. Даже ще споменем, че с наличното биологично оръжие в американските лаборатории на своя територия е била в състояние да унищожи населението на Русия! Това се казва наглост.
  • 4
    1
    Русенец
    Чезвай бе шибан еврейн такъв! Ще те еба в наркомана!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари