Волен Сидеров: Киро позлати ЧЕЗ, ЕВН и Енерго Про с нашите пари за ЧНГ

4
На последното заседание на Министерски съвет на 30 декември бе гласувано решение да се откъснат 860 млн. лв. за „енергийни помощи“
На последното заседание на Министерски съвет на 30 декември бе гласувано решение да се откъснат 860 млн. лв. за „енергийни помощи“ Снимка: БГНЕС / Архив

Как Киро позлати ЧЕЗ, ЕВН и Енерго Про с нашите пари за ЧНГ

Знаете ли как е учредена най-голямата в света частна печатница за пари без покритие - Федералния резерв на САЩ, който превзе цялата финансова власт от държавата и народа и я даде на 12 банкерски фамилии през 1913 г.? През последните дни на годината, когато повечето конгресмени са заминали във ваканция и никой не се интересува какво се гласува в Конгреса. Важна е пуйката тогава.

Същото стана в последните дни на отиващата си година. На последното заседание на Министерски съвет на 30 декември бе гласувано решение да се откъснат 860 млн. лв. за „енергийни помощи“.

Новината мина незабелязано, тъй като журналистиката у нас на практика е на изчезване и тия които се наричат такива, отдавна ги мързи да следят сайтовете на институциите и техните дела.

Занимаваха ни как Кирил Петков ходел на работа пеша, колко гавази го следвали и пр. Не ме интересува Кирил пеша ли ходи, с делтапланер ли отива в МС или със скок -кълбета по тротоара. Интересува ме какво решение взема и до какво води то за нас – българите. В четвъртък Кирил и кабинетът /как пък един министър не се обади, Нинова, например/ взе антибългарско решение и подари няколкостотин милиона на три чужди, съмнителни, да не кажа мафиотизирани компании, които ограбват българите от години. Това са ЧЕЗ, ЕВН и Енерго Про. Ето какво каза буквално премиерът на Р България след този достоен за прокурор акт: „Много от бизнесите, както и енергоразпределителните дружества имат големи проблеми във връзка с повишените цени на тока и ние решихме да отделим 860 млн. лв. за справяне с енергийната криза…“

Край, точка! Да отделим, все едно става дума за крайселска бара, на която да отбием водата, та да напоява люцерната. Не, става въпрос за нашите пари и то много, които отиват в: ЧЕЗ, което е чешко държавно д-во, ЕВН, което е австрийско общинско д-во и Енерго Про, което е собственост на чешки олигарх замесен в тежки корупционни скандали и свързан с оръжеен бизнес. По публикации в чешкия печат Енерго Про има 150 млн. евро задължения към банки и сега бедстващият български данъкоплатец ще им ги оправи. През 2012 Енерго Про след сделка с немската ЕОН доби енергото в Северозападна България. В Чехия името на фирмата е свързано с корупционни скандали и сделки с оръжейни фирми, но у нас днес тази съмнителна фирма е наградена от новото ни правителство с няколкостотин милиона лева. През 2012 г. държавата продаде своите 33% в трите фирми и взе общо 115 млн. лв., сега им подарява 7 пъти повече. Е как няма да ни обичат в ЕС!

За ЧЕЗ и ЕВН съм писал толкова, че мога да защитя дисертация. Антибългарското правителство на Симеон им дари нашето Енерго под цената на кабелите и им гарантира в договор 18 % годишна печалба десетилетия напред. Въпреки това, те всяка година искат увеличение на цената на тока и го получават от корумпираните мушмороци в ДКВЕР. До март се предвиждало общо 2 млрд.лв. да отидат за „енергийната криза“. Значи хем ще плащаме по-скъп ток, хем ще сме донори на чуждите крадливи компании.

А как, по каква система и след какъв анализ ще бъдат подпомагани истинските български бизнесмени, не стана ясно от трите изречения на Кирил на 30 декември. Няма и да стане въобще. Защото, както казвахме като деца в махалата: „кьорав карти не играе“ - когато някой не си гледаше внимателно картите в белота и губеше.

Промяната продължава! На губещите българи здраве и нови бързи кредити да си плащат тока, а на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго Про - берекет през Новата година!

Волен Сидеров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари