Волен Сидеров е задържан за 24 часа

0
По-рано днес Софийска градска прокуратура го обяви за общодържавно издирване
По-рано днес Софийска градска прокуратура го обяви за общодържавно издирване Снимка: БГНЕС

Общинският съветник Волен Сидеров, който призова хората да не спазват въведените мерки в извънредното положение, е задържан за 24 часа, предаде репортер на БГНЕС.

От СДВР той ще бъде отведен в 3-то РПУ.

Няколко часа по-рано Софийска градска прокуратура го обяви за общодържавно издирване, след като не се е явил за предявяване на обвинения. Сидеров е бил редовно призован. Разследващ полицай разпореди принудителното довеждане на лицето.

Освен че е общински съвет в София, Сидеров е и лидер на политическа партия. В неделя той отправи масови призиви за нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването във връзка с пандемията от новия коронавирус. Същите призиви бяха изпратени на средствата за масово осведомяване и под формата на прессъобщение със заглавие: „Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!“.

Вчера общинският съветник бе призован да се яви в сградата на СДВР-МВР в качеството му на обвиняем по досъдебно производство, образувано в Софийската районна прокуратура за предявяване на постановление за привличане на обвиняем и взимане на мярка за неотклонение „парична гаранция”. На входа на СДВР-МВР, той е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари